Diétás eledelek macskáknak

Az elhízás problémája főként a lakásban tartott, inaktívabb életmódot folytató, idősebb korú macskákat érinti, de emellett adódhat szakszerűtlen etetésből is. Az életkor előrehaladtával a cicák anyagcseréje lelassul, és ha a napi eleségük nagyobb mennyiségű kalóriát tartalmaz a számukra szükségesnél, akkor az előbb-utóbb elhízáshoz vezet. A komolyabb mértékű súlyfelesleg mozgásszervi bántalmakat, és például diabéteszt okozhat.

Amennyiben a te cicádat is érinti az elhízás problémája, akkor olyan étrendet kell biztosítanod számára, amely révén megszabadulhat a túlsúlyától. Erre a célra ideálisak a csökkentett kalóriatartalmú diétás macskatápok. Az ilyen típusú speciális eleségek a hagyományos tápokhoz képes jóval kevesebb zsírt és szénhidrátot tartalmaznak, viszont gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és magas értékű állati eredetű fehérjékben, így tökéletesek alapeleségnek.

Ha diétás macskatápokkal etetsz, akkor a kedvenced idővel megszabadul majd a felszedett plusz kilóktól, javul a közérzete és sokkal aktívabbá is válik. A jobb eredmény elérése érdekében érdemes a lehetőségeidhez képest minél többet játszanod is a cicáddal, hogy alaposan megdolgoztassa az izmait, ami létfontosságú az egészsége megőrzéséhez. Erre a célra többek között optimálisak a pálcás (teaser) macskajátékok, és a horgászbotos cicajátékok. Ne feledd, a cicád egészsége nem csupán a számára tökéletesen megfelelő macskatáptól, hanem a rendszeres testmozgástól is függ! 

Utoljára módosítva: 2024.02.13