Táplálékkiegészítők, vitaminok hüllőknek

A terráriumban tartott hüllőknek az egészségük megőrzése érdekében mindenféleképpen folyamatosan hozzá kell jutniuk a makrotápanyagok mellett a szervezetük számára szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez is. Ezek jelentős hányada a minőségi, lifofilizált hüllőeleségek, élő eleségek, és a hüllők számára gyártott konzerves eleségek révén biztosítható. Azonban ennek ellenére szükségük lehet – még ha csak időszakosan is – táplálékkiegészítőkre, illetve vitaminokkal dúsított készítményekre.

A kifejezetten terráriumi hüllőknek készült prémium minőségű folyékony multivitamin készítmények a kedvenced szervezete, és immunrendszere optimális működéséhez szükséges összes vitamint és számos egyéb hasznos tápanyagot is tartalmazzák olyan formában, amely kiválóan felszívódik. Az ilyen típusú termékek rendkívül hatékonyak, mivel javítják az állat ellenálló képességét a fertőzésekkel és betegségekkel szemben, jelentős mértékben felgyorsítják a regenerációs folyamatokat, és többek között csökkentik az esetleges stressz negatív hatásait is.

Hasonlóan jó eredmény érhető el az úgynevezett „drops” típusú, hüllők számára készített multivitaminos cseppekkel is, amelyek használata elsősorban kúraszerűen javallott. Az alkalmazásuk rendkívül egyszerű, mivel csak a csomagoláshoz mellékelt használati útmutatóban meghatározott mennyiségben kell az állat ivóvizéhez csepegtetve adagolni őket.

A hűlők esetében az egyik legfontosabb makro elem a kalcium, amelyhez ha nem jutnak hozzá kellő mennyiségben a táplálékukból, akkor különféle hiánybetegségek alakulhatnak ki náluk. A kalcium többek között a csontrendszer fejlődéséhez, a csonttömeg megtartásához és az idegrendszer megfelelő működéséhez is létfontosságú. A kalciumtartalmú táplálékkiegészítők révén elkerülheted a kalciumhiányból adódó problémákat. Ez a típusú táplálékkiegészítő többféle változatban is kapható nálunk, de bármelyeik fajtáját is választod, a kívánt pozitív hatás biztos, hogy nem marad majd el.

A hüllők számára készített vitaminos készítmények alkalmazása esetében rendkívül fontos, hogy az adott termék felhasználása előtt alaposan áttanulmányozd a használati útmutatóját. Kérjük, ne feledkezz meg arról, hogy a vitaminos készítmények túladagolása ugyanolyan veszélyes lehet a kedvenced egészségére nézve, mint a tartós vitaminhiány.

Utoljára módosítva: 2024.02.13