Hámok macskáknak

A lakásban tartott macskák a kijárós társaikkal ellentétben, ingerszegényebb környezetben vannak, inaktívabb életet élnek és általában sokkal kevesebbet is mozognak. Ez utóbbi megállapítás kifejezetten igaz az ivartalanításon átesett cicákra. A macskák ragadozó állatok, ezért a rendszeres testmozgás rendkívül fontos az egészségük megőrzése és az általános jó közérzetük szempontjából is.

Egy a négy fal között élő cica számára már az is óriási élményt jelent, ha hetente egy-két alkalommal kiviszed sétálni a kertbe, vagy az otthonod közelében lévő parkba. Ilyenkor új ingerek érik és a testmozgás mellett átélheti a szabadság érzését. Természetesen ilyenkor mindenféleképpen gondoskodnod kell a kedvenced biztonságáról is, hiszen ha megijed valamitől, akkor könnyen elmenekülhet, sőt akár még el is veszhet.

A macskák számára készült speciális hámok egy megfelelő pórázzal kiegészítve ideálisak a négylábú doromboló barátod biztonságos sétáltatására. Nem akadályozzák a szabad mozgásban az állatot, kényelmesek és rendkívül tartósak. Többféle változatban készülnek (mintás, fényvisszaverős) és számos különféle színben kaphatók, így biztos, hogy te is megtalálod köztük az ízlésednek megfelelő modellt.