Hámok macskáknak

A lakásban tartott macskák a kijárós társaikkal ellentétben, ingerszegényebb környezetben vannak, inaktívabb életet élnek és általában sokkal kevesebbet is mozognak. Ez utóbbi megállapítás kifejezetten igaz az ivartalanításon átesett cicákra. A macskák ragadozó állatok, ezért a rendszeres testmozgás rendkívül fontos az egészségük megőrzése és az általános jó közérzetük szempontjából is.

Egy a négy fal között élő cica számára már az is óriási élményt jelent, ha hetente egy-két alkalommal kiviszed sétálni a kertbe, vagy az otthonod közelében lévő parkba. Ilyenkor új ingerek érik és a testmozgás mellett átélheti a szabadság érzését. Természetesen ilyenkor mindenféleképpen gondoskodnod kell a kedvenced biztonságáról is, hiszen ha megijed valamitől, akkor könnyen elmenekülhet, sőt akár még el is veszhet.

A macskák számára készült speciális hámok egy megfelelő pórázzal kiegészítve ideálisak a négylábú doromboló barátod biztonságos sétáltatására. Nem akadályozzák a szabad mozgásban az állatot, kényelmesek és rendkívül tartósak. Többféle változatban készülnek (mintás, fényvisszaverős) és számos különféle színben kaphatók, így biztos, hogy te is megtalálod köztük az ízlésednek megfelelő modellt.

Utoljára módosítva: 2024.02.13