Minőségi német macskaajtók

Kiváló minőségű Trixie macskaajtók Németországból. Az ajtók különböző zártechnikával és színekben kaphatóak, az egyszerűbb megoldást jelentő 2 utas macskaajtó mellett találsz itt 4 utas lengőajtót, valamint akár mágneskulcsos megoldást is cicád kényelméért és biztonságáért.

A macskaajtók rendkívül praktikus eszközök, mivel a segítségükkel megkímélheted magadat attól a bosszantó dologtól, hogy állandóan nyitogatnod kelljen a beltéri ajtókat, vagy a ház bejárati ajtaját, amikor a cicád úgy dönt, hogy ki akar menni, vagy éppen be akar jönni.

A bejárati ajtókba beépíthető macskaajtók teljesen hermetikusan zárnak, így a használatuk nem okoz kellemetlen légmozgást, huzatot a házban. Rendkívül tartós eszközök, szinte elnyűhetetlenek, mivel prémium minőségű alapanyagok felhasználásával állítják elő őket a gyártók.

Az ajtók különböző zártechnikával és színekben kaphatóak. Az egyszerűbb megoldást jelentő 2 utas macskaajtó [(1.) mindkét irányba nyitva, (2.) mindkét irányba zárva] mellett találsz nálunk 4 utas lengőajtót [(1.) mindkét irányba nyitva, mindkét irányba zárva, (2.) zárva, (3.) csak kifelé nyitva, (4.) csak befelé nyitva] is. A zárszerkezetnek köszönhetően például éjjelre bezárhatók, így a cicád – ha nem akarod – éjszaka nem tud kimenni rajtuk. Vagy a csak befelé nyitva opciót használva, ha már bejött nem tud megint kimenni.

A macskaajtók között az egyszerű csapóajtós modellek mellett olyan speciális változatok is találhatók, amelyek érzékelő szenzorral vannak ellátva, így csak a kedvenced tud rajtuk keresztül bejutni a házba, és nem invitálhatja be a környékbeli „barátait”. A macskaajtó szenzorja a cicád nyakörvén elhelyezett speciális „kulcsot” érzékelve aktiválja az ajtót nyitó mechanizmust, így a macskaajtó kinyílik a kedvenced előtt, majd miután átment rajta egyből be is záródik mögötte. A legmodernebb változatok szenzorjának hatósugara egy adott tartományon belül állítható is. Nagy hatósugarúra állítva a szenzor már azelőtt érzékeli a cicádat, hogy odaért volna a macskaajtó elé és azonnal kioldja a zárszerkezetet.

A macskaajtó fontossága

A házikedvencek közül, ha valakik, akkor a macskák többsége imádja, ha önmaga ura lehet. Egy macska természetéből adódóan igényli a szabadságot, így ha lehetőségünk van rá és nem egy emeleti lakásban élünk doromboló kedvencünkkel, hanem mondjuk kertes házban, vagy udvarra néző földszinti lakásban, akkor minden adott, hogy biztosítsuk számára a kellő szabadságot. Cicáink rendkívül aktív háziállatok, imádnak barangolni, felfedezni, éppen ezért fontos, hogy lehetőség szerint biztosítani tudjuk számukra az otthonunkból való ki- és az oda való bejárást, olyankor is, ha mi mondjuk éppen dolgozunk, vagy más elfoglaltságunk van. Így például nem kell többet macskanyávogásra, ajtókaparásra kelni az éjszaka közepén, mikor cicánk épp szeretne kimenni.

Sőt, ha egy háztartásban több macska is van, akkor aztán tényleg szinte elengedhetetlen egy macska ajtó, hiszen kedvenceink önálló állatok, akik persze egymástól függetlenül akarnak közlekedni, ki- és bejárni :)

A macskákra igen negatív hatással lehet a bezártságból eredő stressz, némely kedvenc igencsak hajlamos is a szorongásra. Egy emberi környezetben élő macska esetén tehát rendkívül fontos, hogy ezt az egészségkárosító dolgot kellőképpen mérsékeljük. És mi lehet erre praktikusabb, mint egy macskaajtó, amin túl kint a szabadban új élmények, szagok, illatok és hangok várnak a cicánkra? Így a macska nem fogja magát bezárva érezni, ha szeretne egy kicsit kimenni a friss levegőre, napozni kint, esetleg kiélni a vadászösztöneit, akkor ezt a cica ajtón keresztül áthaladva bármikor megteheti.

Macskaajtó típusok és a cica ajtó beépítése

Az itt megtalálható, Németországból érkező kiváló minőségű Trixie macska ajtók mindegyike időtálló és csendes működésű. Műanyagból készülnek, beszerelésük egyszerű és általában a végfelhasználók, azaz a cicák, gyorsan birtokba szokták venni őket. Ha elsőre nem is megy át rajta kedvenced, ne erőltesd, hamar ki fogja ismerni magától is. Persze párszor azért megmozgathatod előtte a lengőajtót, hadd lássa hogyan is működik. Na és persze némi macskaeledelt elhelyezve az ajtó másik oldalára szintén felgyorsítható még némileg az ismerkedési folyamat :)

Macskaajtó választás során az alábbi szempontokat mindenképpen tartsátok szem előtt:

  • Ajtóba, üvegajtóba, esetleg ablakba szeretnétek beszerelni a macskaajtót? Természetesen van üvegbe szerelhető macskaajtó is a kínálatunkban.
  • Mekkora a cica, aki a macskaajtót használni fogja? Nagyobb kedvenceknek válaszd az XL-es macskaajtót.

A cica ajtó beépítése nem nagy ördöngösség, persze egy szaki a tapasztalatával és megfelelő eszközeivel jelentős segítséget nyújthat neked ebben. Egy-egy macskaajtó különböző jellemzői, így külső, valamint beépítési méretei is, mind pontosan fel vannak tüntetve annak részletes termékleírásánál.

Előbbiek mellett a cica ajtó típusát is körültekintően válasszuk ki, egyes ajtók bizonyos kompromisszumokkal járhatnak a használatuk során. Három fő csoportba tudjuk sorolni ezeket az ajtókat:

  • Egyszerűbb, 2 utas macskaajtó: Ezeknél az ajtóknál a ki- és bejárást tudod szabályozni oly módon, hogy nyitva van-e a zárszerkezet, vagy csukva. Hátránya, hogy nyitott állapotban hívatlan vendég is érkezhet a cicád mellett, egy játszótárs, vagy más kóbormacska személyében.
  • Előbbinél praktikusabb 4 utas macska lengőajtó: A 4 utas cica ajtóknál már egy kicsit több lehetőségünk van, így már be tudjuk állítani az ajtót zárt, csak ki, csak be és teljesen nyitott állapotba is. A hátránya ennek az ajtónak is az, ami az előzőnek, hogy amennyiben csak befelé, vagy teljesen nyitott állapotúra van állítva a zárszerkezet és idegen cicák vannak a környéken, könnyen lehet, hogy nekik is kedvük támad betérni hozzánk.
  • Mágneskulcsos vagy chipes macskaajtó: A harmadik kategóriánk, az elektromágneses műanyag macskaajtó, mely minden funkcióval rendelkezik, amivel a 4 utas macskaajtó, tudjuk zárt, csak ki, csak be, vagy teljesen nyitott állapotban tartani, azzal a különbséggel, hogy a vele járó mágneskulcsot a cica nyakörvére feltűzve garantálni tudjuk, hogy csak ő fogja tudni használni, mivel az ajtó csak akkor fog működni, amikor ő ezzel megközelíti azt. 

Ezen ajtók segítségével macskánk mancsaiba helyezzük a döntést, hogy mikor, hol és mennyi időt szeretne tölteni. A webáruházunkban kiváló minőségű Trixie cica ajtók közül tudtok választani, fehér vagy szürke kerettel. Biztosítunk, hogy egy cica ajtó nagyban meg fogja könnyíteni a ti és kedvencetek életét is. Na és persze megszűnik majd végre az idegesítő macska ajtó kaparás is :)

Amennyiben bizonytalan vagy a választással kapcsolatban, vagy bővebb információra lenne szükséged, készségesen állunk a rendelkezésedre elérhetőségeinken, keress minket bizalommal!

Utoljára módosítva: 2024.02.13