Macskaajtók

A macskaajtók rendkívül praktikus eszközök, mivel a segítségükkel megkímélheted magadat attól a bosszantó dologtól, hogy állandóan nyitogatnod kelljen a beltéri ajtókat, vagy a ház bejárati ajtaját, amikor a cicád úgy dönt, hogy ki akar menni, vagy éppen be akar jönni.

A bejárati ajtókba beépíthető macskaajtók teljesen hermetikusan zárnak, így a használatuk nem okoz kellemetlen légmozgást, huzatot a házban. Rendkívül tartós eszközök, szinte elnyűhetetlenek, mivel prémium minőségű alapanyagok felhasználásával állítják elő őket a gyártók.

Az ajtók különböző zártechnikával és színekben kaphatóak. Az egyszerűbb megoldást jelentő 2 utas macskaajtó [(1.) mindkét irányba nyitva, (2.) mindkét irányba zárva] mellett találsz nálunk 4 utas lengőajtót [(1.) mindkét irányba nyitva, mindkét irányba zárva, (2.) zárva, (3.) csak kifelé nyitva, (4.) csak befelé nyitva] is. A zárszerkezetnek köszönhetően például éjjelre bezárhatók, így a cicád – ha nem akarod – éjszaka nem tud kimenni rajtuk. Vagy a csak befelé nyitva opciót használva, ha már bejött nem tud megint kimenni.

A macskaajtók között az egyszerű csapóajtós modellek mellett olyan speciális változatok is találhatók, amelyek érzékelő szenzorral vannak ellátva, így csak a kedvenced tud rajtuk keresztül bejutni a házba, és nem invitálhatja be a környékbeli „barátait”. A macskaajtó szenzorja a cicád nyakörvén elhelyezett speciális „kulcsot” érzékelve aktiválja az ajtót nyitó mechanizmust, így a macskaajtó kinyílik a kedvenced előtt, majd miután átment rajta egyből be is záródik mögötte. A legmodernebb változatok szenzorjának hatósugara egy adott tartományon belül állítható is. Nagy hatósugarúra állítva a szenzor már azelőtt érzékeli a cicádat, hogy odaért volna a macskaajtó elé, és azonnal kioldja a zárszerkezetet.