Rovarirtók, rovarriasztók

Ha az ember bármilyen melegvérű állatot tart (kutyát, macskát, díszmadarat, rágcsálót), akkor mindenféleképpen gondoskodnia kell kedvence külső élősködők elleni védelméről. Ha kijárós cicánk van, vagy kertesházban tartunk kutyát, akkor kifejezetten fontos alkalmaznunk az adott állatfaj számára gyártott spot-on (csepegtetős) termékeket, a bolha- és kullancsriasztó nyakörveket, esetleg az ultrahangos élősködő riasztókat.

Persze még ha az ember a legnagyobb gonddal is jár el, akkor is előfordulhat, hogy a hűséges négylábú barátja, vagy éppen a doromboló kedvence nem várt, hívatlan „vendégeket” hoz be magával a házba, amelyek ott elszaporodva igen sok kellemetlenséget okozhatnak. Ilyenkor a rovarirtó spray-k révén szabadulhatsz meg a különféle élősködőktől és egyéb bosszantó rovaroktól az otthonod érintett helyeit befújva az adott termékkel. Az ilyen típusú készítmények használata rendkívül egyszerű és eléggé tartós is a hatásuk.

Ha kint tartod a kedvenceidet - pl. papagájokat egy kerti röpdében -, akkor is kifejezetten jól jönnek az ilyen élősködő elleni szerek, mivel elég csak időnként lekezleni velük a röpdét, és a külső élősködőknek esélyük sem lesz az elszaporodásra.