Gyógytápok macskáknak

A macskák számára készített gyógytápok olyan speciális eleségek, amelyek révén különféle problémák orvosolhatók, illetve előzhetők meg.

Az emésztési problémák és az egyes táplálék összetevők iránti érzékenység (intolerancia) nem csak minket embereket, hanem a cicák jelentős részét is érinti (főként a fajtatiszta macskákat). Ezzel a minőségi állateleségeket gyártó cégek szakemberei is már jó ideje tökéletesen tisztában vannak, és pont ezért fejlesztettek ki többek között olyan speciális macskatápokat (sensitive macskatápok), amelyek tökéletesen megfelelők érzékeny gyomrú/emésztő szervrendszerű cicák számára is. Az ilyen típusú tápok könnyen emészthető állati eredetű fehérjékből állnak, nem tartalmaznak allergén hatású komponenseket (glutén tartalmú gabonákat, színezékeket, ízfokozókat, tartósítószereket), és a szénhidrátforrásuk alapjául általában könnyen emészthető rizs, vagy burgonya szolgál. Emellett a macskák szervezete számára létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok is optimális mennyiségben találhatók meg bennük.

A húgykövesség és a vizeletkiválasztó szervrendszer egyéb problémáinak esetében nyújtanak hathatós segítséget a húgyúti problémák kezelésére és megelőzésére szolgáló speciális gyógytápok. Az ilyen típusú macskeleségek olyan aktív komponenseket is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a húgykövek kialakulását és kedvezően befolyásolják a vizelet pH értékét. Emellett számos értékes ásványi anyag, nyomelem és vitamin is található bennük. Természetesen nem tartalmaznak toxikus hatású anyagokat, tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket és allergén összetevőket sem.

A diabétesz (cukorbetegség) problémája főként az idősebb cicákat érinti és számos esetben, a nem megfelelő táplálásra, valamint a mozgásszegény életmódra vezethető vissza. Amennyiben a cicádnál diabéteszt diagnosztizáltak, akkor speciális, a megváltozott táplálkozási igényeinek megfelelő étrendre van szüksége. A cukorbeteg cicák számára készített gyógytápok csak minimális mértékben tartalmaznak szénhidrátokat, magas a rost- és az állati eredetű fehérjetartalmuk. Emellett a macskák szervezete számára szükséges összes vitamin és ásványi anyag is megtalálható bennük.

Utoljára módosítva: 2024.02.13