Alutasakos macskaeledelek

A jó minőségű alutasakos macskaeledelek rendkívül tápláló, teljes értékű nedvestápok, amelyek az alaptápanyagok (fehérjék, zsírok, szénhidrátok) mellett Omega-3, Omega-6 esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és a cicák szervezete számára létfontosságú taurint is tartalmaznak. Hatalmas választék érhető el belőlük manapság, ezért az ember gyakran a bőség zavarával küzd, ha ilyen típusú eleséget szeretne beszerezni kedvencének.

Az alutasakos nedves macskatápok zselés és szószos változatban is elérhetők. Az utóbbi előnye, hogy a kevés vizet ivó cicák számára ideális kiegészítő folyadékpótlásra is. Csomagolásuknak köszönhetően hosszú ideig megőrzik a frissességüket, egy alutasakos macskaeledel adagolása ráadásul pofonegyszerű, hiszen nem csak hogy egyetlen határozott mozdulattal kinyithatók a tasakok, de általában pontosan annyi eledel található meg egy tasakban, ami egy etetésre bőségesen elegendő a cicád számára.

Kaphatók belőlük felnőtt macskák, kiscicák és különleges étrendet igénylő (pl. allergiákra hajlamos) macskák számára készült változatok is. Az ízválaszték terén is igen széles kínálat áll rendelkezésre belőlük:

Fontos, hogy lehetőleg olyan macska alutasakos tápot válassz, ami nem tartalmaz tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket, vagy egyéb a kedvenced egészsége szempontjából káros anyagokat. A táp kiválasztásakor a cicád egyéni preferenciáit is vedd figyelembe. Ha már pontosan tisztában vagy vele, hogy milyen ízűeket kedvel, akkor multipack változatban érdemes beszerezned a tápot, mivel egyrészt számos alutasakos macskaeledel akció elérhető a nagyobb mennyiségekre, másrész tovább kitart, így jóval ritkábban kell majd vásárolnod.

Melyik a legjobb alutasakos macskaeledel?

Minden cica más és más, így bármennyire is szeretnénk, erre a kérdésre sajnos nincs univerzális válasz, inkább amolyan iránymutatás. Manapság a legjobb minőségű nedves macskatáp egyik legfőbb ismérve, hogy gazdag összetételének köszönhetően teljesértékű macskatápnak minősül, azaz minden mikro- és makrotápanyagot (fehérjék, zsírok, szénhidrátok), vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb, a macskák szervezete számára szükséges anyagot (pl. taurin) is tartalmaz. Magas hústartalmú összetevőkben gazdag alutasakosokat keress tehát, mely összetevők között ideális esetben nem szerepel cukor, búzafélék, szója, ízfokozók, színezékek, mesterséges aromák.

Ha egy termék csomagolásán az olvasható, hogy az teljes értékű, abban az esetben biztosak lehetünk abban, hogy az adott alutasakos macskatápban megtalálható minden tápanyag, amire a cicának szüksége van. Azaz a teljes értékű eledelek csomagolásán meghatározott etetési útmutatót követve cicád semmiben sem fog hiányt szenvedni, és nem is alakulhat ki nála hiányállapot. Fontos persze továbbá az is, hogy vegyük figyelembe kedvencünk életkorát és egészségi állapotát, és annak megfelelő alutasakost válasszunk. 

Sajnos nem kevés vásárló még mindig az ár alapján választ terméket, ami sajnos manapság egyrészt érthető, ugyanakkor nem minden esetben jelent előnyös döntést. Így van ez az alutasakos cicakaja esetében is. Egy drágább, de jó minőségű, tápanyagdús eledelből ugyanis kisebb adag is képes lehet fedezni a cica szükségleteit, ráadásul a felesleges adalékok, mesterséges anyagok nem terhelik és károsítják a szervezetet, ezáltal jelentősen csökken az esély arra, hogy etetésből fakadó betegség kapcsán kelljen például állatorvoshoz vinned.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Ti kedvenceitek az alábbi márkák közül kerülnek ki:

Utoljára módosítva: 2024.02.13