Játékszerek cicáknak

Manapság már rendkívül sokféle változatban gyártanak kifejezetten macskák számára készült jobbnál-jobb játékokat. Az igen széles választéknak köszönhetően biztos, hogy te is könnyen kiválaszthatod az általunk forgalmazott termékek közül a kedvencednek tökéletesen megfelelő cicajátékokat. A macskajátékok a kijárós cicáknak is fontosak, hiszen például amikor rossz az idő, akkor a nap nagyrészét a házon belül töltik, viszont a lakásban élő macskák számára minden túlzás nélkül nélkülözhetetlenetek. A játék közben a kedvenced kiélheti a természetes vadászösztönét, és levezetheti feles energiáit. Emellett a testmozgásnak köszönhetően megőrizheti jó fizikai kondícióját, így nem fog ellustulni, ráadásul kellő mentális stimuláció is éri, ami kimondottan pozitív hatással van az általános közérzetére.

Minél nagyobb választékot biztosítasz a kedvencednek a cicajátékokból, annál kisebb az esélye annak, hogy unatkozni fog olyankor, amikor valamilyen oknál fogva nem tartózkodsz otthon. A cicák nagy része azokat a játékokat részesíti előnyben, amelyekre „vadászhatnak” és zsákmányként elejthetik.

Pont ezért kimondottan népszerűek a körükben a pálcás (teaser), és a horgászbotos macskajátékok. Az előbbi általában egy hosszú műanyag pálca, aminek a végére valamilyen izgalmas kiegészítő elem (tollak, plüss egér, színes szalagok, stb.) van felszerelve. Az utóbbi szintén egy műanyag pálca, amire egy zsinórral van rákötve a zsákmányként szolgáló kiegészítő. Mindkét változat tökéletesen megfelelő a közös játékhoz és még a leglustább cicák érdeklődését is könnyen fel lehet velük kelteni.

Ugyanez mondható el a manapság egyre népszerűbb ledes (pointer) cicajátékokról is. Egy ilyen játékkal kiváló formában tarthatod a kedvencedet, aki emellett a vadászat örömét is átélheti.

Természetesen számos olyan egyszerű macskajáték is van, amelyekkel egyedül is eljátszhat a kedvenced: plüss (cincogó) egerek és egyéb állatfigurák, csörgős labdák, macskamentás játékok, stb.

Külön említést érdemelnek még az úgynevezett interaktív macskajátékok, amelyeket általában valamilyen jutalomfalattal, cica snackkel lehet megtölteni. Az ilyen típusú játékokkal remekül lefoglalja magát a kedvenced, ráadásul kellő mértékű szellemi kihívást is jelentenek számára, mivel rá kell jönnie, hogy hogyan juthat hozzá a játékban elrejtett ínyencfalatokhoz.

Utoljára módosítva: 2024.02.13