Csörgő, zörgő, cincogó játékok

A cicák természetükből adódóan rendkívül játékos állatok. Különösen igaz ez a megállapítás a fiatal macskákra, de a legtöbbjük sokszor még idősebb korában is megőrzi a játékosságát. A macskák esetében a játék elsősorban a „vadászatot” jelenti, amely során a „zsákmányt” elejtve kiélhetik természetes vadászösztönüket. Tény, hogy a kijárós cicák számára a macskajátékok kevésbé fontosak, mivel a kertben időzve igen sok, különféle inger éri őket, viszont a lakásban tartott társaik számára nélkülözhetetlenek a jó közérzetük, a megfelelő mentális állapotuk és fizikai kondíciójuk biztosításához.

Amennyiben a kedvencednek nincs rá lehetősége, hogy különféle cicajátékok segítségével elüsse az alvások közötti szabadidejét, akkor előbb vagy utóbb valami egyéb elfoglaltságot talál magának: például megrágja a holmijaidat, vagy kárt tesz a lakásod bútoraiban.

Manapság már rendkívül sokféle macskajátékot lehet kapni, amelyek között nagy népszerűségnek örvendenek a csörgő, zörgő hangokat kiadó játékok. A cicák módfelett kíváncsi élőlények, és szó szerint minden érdekli őket, ami csörög, zörög, zizeg. Ilyenkor mindig igyekeznek utánajárni a zaj forrásának, ezért is remek számukra egy csörgős játék.

Az állatfelszerelési cikkeket gyártó cégek kínálatában számos változat található a csörgős macskajátékokból:

  • különböző, sípoló, cincogó hangot kiadó állatfigurák (pl. plüss egér);
  • bolyhos, csörgővel ellátott labdák;
  • játékpálcák (cincogó) plüss egérrel a végükön;
  • macskamentás játékok;
  • többfunkciós interaktív játékok (pl. snack labda), stb.

A kedvencednek megfelelő játék kiválasztása előtt érdemes megfigyelned a cicád viselkedését. Ha előszeretettel veti rá magát guruló tárgyakra, vagy szereti ide-oda „pofozgatni” a padlóra hullott tárgyakat (pl. ásványvizes palackok műanyag kupakjait), akkor egy csörgős játéklabda ideális lehet a számára. Ha gyakran eljátszik magában bármilyen apró, puha anyagú tárggyal, akkor tökéletesen választás egy csörgős, cincogó játékegér, vagy például egy macskamentás plüsshal.