Készségfejlesztő játékok cicáknak

Egy lakásban tartott cica számára rendkívül fontos, hogy kellően le tudja foglalni magát különféle játékokkal olyankor is, amikor valamilyen oknál fogva egyedül van otthon. Ha a doromboló kedvenced unatkozik, akkor az egyrészt nem tesz jót az általános közérzetének, másrészt sokkal nagyobb lesz az esélye annak, hogy rosszalkodni kezd, és kárt tesz a bútorokban, vagy más berendezési tárgyakban. A webshopunk kínálatában számos, klasszikus macskajátékból választhatsz, de emellett készségfejlesztő, interaktív macskajátékokat is beszerezhetsz a kedvencednek.

A készségfejlesztő cicajátékok hosszú időre képesek lekötni a macskát, mivel jutalomfalatokat, például cicasnacket lehet elhelyezni bennük, amikhez a cicád csak úgy tud hozzájutni, ha ide-oda görgeti őket, és beveti az intelligenciáját is a finom falatok megszerzése érdekében. Többféle ilyen típusú macskajáték közül választhatsz (például labda, vagy henger formájúak), de bármelyik mellett is döntesz biztos lehetsz benne, hogy elnyeri majd a kedvenced tetszését.

Az ilyen típusú játékok amellett, hogy fejlesztik a macskák problémamegoldó készségét, arra a célra is kiválóak, hogy kedvükre kiélhessék rajtuk a velük született természetes vadászösztönüket. Ha egyedül tartod a cicádat, akkor érdemes minél többféle macskajátékot beszerezned neki (pl. plüss egeret, csörgős labdákat, kaparó funkciós macskajátékokat), és lehetőleg olyanokat is, amelyekkel közösen tudtok játszani. Ilyenek például a horgászbotos, vagy az úgynevezett „teaser” típusú macskajátékok. A közös játék mindkettőtöknek élményt nyújt, és erősíti, szorosabbra fonja a kettőtök között lévő kapcsolatot is.

Utoljára módosítva: 2024.02.13