Fészkek, kalitkák, röpdék

Ha díszmadarat szeretnél tartani, akkor a legelső dolog, amit mindenféleképpen be kell szerezned, az egy a számára megfelelő méretű és kialakítású kalitka vagy röpde (volier). Rendkívül fontos, hogy kellően tágas legyen a kalitka (vagy madár röpde) ahhoz, hogy a kedvenced az ülőrudak és madárhinták között ide-oda tudjon ugrálni, és szabadon, kényelmesen kinyújtóztathassa a szárnyait úgy, hogy azok nem érnek hozzá a kalitka oldalaihoz. Nyilvánvaló, hogy egy zebrapinty pár számára kisebb kalitka is megteszi, míg egy hullámos papagájnak már nagyobb kell. Egy kékhomlokú amazonnak, vagy kis Sándor papagájnak viszont már csak egy jókora méretű kalitka, vagy voiler felel meg. Pont ezért a kalitka kiválasztásánál figyelembe kell venned az általad tartani kívánt díszmadár faj testméretét, mozgásigényét és többek között az ülőrudak vastagságát is, hiszen ezek átmérőjétől függ az, hogy a kedvenced kényelmesen tudja-e használni azokat (minél nagyobb a madár testmérete, annál nagyobb átmérőjű / annál vastagabb ülőrudak szükségesek a számára).

Amennyiben szaporítani is szeretnéd a kedvenceidet, akkor megfelelő fészekanyagokról, költőodúról, vagy előre elkészített madárfészekről is gondoskodnod kell a számukra. Az, hogy melyik változat a megfelelő, az adott faj fészkelési, költési szokásaitól függ. A papagájok többsége (pl. hullámos papagáj, nimfa papagáj) a természetes élőhelyeiken faodúkban költ, ezért a szaporításukhoz fészkelő odú és fészekanyagok szükségesek.

Webáruházunkból a kalitkák és röpdék mellett természetesen különféle madárfészek változatokat, és fészkelő anyagokat/fészekanyagokat is vásárolhatsz. Az általunk forgalmazott ilyen típusú termékek többféle méretben és dizájnban érhetők el, így könnyen kiválaszthatod a kedvenced számára tökéletesen megfelelőt.

Utoljára módosítva: 2024.02.13