Tálak és itatók kisállatoknak

Bármilyen házi kedvencet is tartasz otthon, legyen szó akár cicáról, kutyáról, rágcsálóról, vagy díszmadárról, mindenféleképpen gondoskodnod kell arról is, hogy rendelkezésre álljon számára a megfelelő etetőtál, itatótál (díszmadarak, rágcsálók esetében önitató), amelyekből kényelmesen hozzá tud jutni az eleségéhez és a tiszta ivóvízhez.

Az cicák és kutyák számára készített etető- és itatótálakat különféle alapanyagokból állítják elő a gyártók. Ennek köszönhetően beszerezhetsz műanyagból, és kerámiából készülteket, illetve rozsdamentes változatokat is. A műanyag etető- és itatótálak legfőbb előnye a barátságos árfekvésük. A kerámia tálak a súlyuknak köszönhetően nem csúsznak el a padlón használat közben és nem kötik meg a kellemetlen szagokat, ami a rossz ivóknak számító, „finnyásabb” cicák esetében kiemelt fontosságú. A rozsdamentes változatok fő előnye, hogy szinte elnyűhetetlenek, és rendkívül könnyen tisztán tarthatók.

Amennyiben egy, vagy több díszmadár büszke tulajdonosa vagy, akkor célszerű az adott faj számára megfelelő önetetőket és itatókat beszerezned, mivel ezekben az eleség és az ivóvíz sokkal nehezebben szennyeződik be (pl. a kedvenced levedlett tollaitól), mint a hagyományos, díszmadaraknak készült etetőtálak esetében.

Természetesen, ha egy kedves kis rágcsálót tartasz otthon (tengerimalac, csincsilla, törpenyúl, hörcsög stb.) akkor is érdemes legalább egy kerámia etetőtálat és egy, az állat tartóketrecének rácsára felszerelhető önitatót vásárolnod. Az önitató használata a rágcsálók esetében rendkívül fontos, mivel a hagyományos itatótálakban az ivóvizük rövid időn belül szennyezetté válik a forgácstól/alomtól, magvaktól vagy egyéb anyagoktól.

Online webshopunkban igen széles választékot találsz a különféle etető- és itatótálakból, illetve a hasonló jellegű termékekből. Ennek köszönhetően választhatsz egyszerűbb dizájnnal rendelkező modelleket, vagy valamilyen aranyos állatmintás, színes típust is. Ha kutyus, vagy cica számára vásárolsz etetőtálat, akkor egy praktikus tálalátétet is érdemes venned, mivel így a tálak környéke (padló, járólap, parketta) nem szennyeződik be a kiszóródó eleségdaraboktól, illetve a kifröccsenő víztől.

Utoljára módosítva: 2024.02.13