Takarításhoz, tisztításhoz

Ha az ember lakásban tart valamilyen házi kedvencet, legyen szó akár cicáról, kutyáról vagy valamilyen egyéb, kistestű emlősről, akkor bizony nem árt, ha kéznél vannak azok a termékek, amelyek szagtalanításra, a levedlett szőrzet eltávolítására, illetve folttisztításra szolgálnak.

Egy cicás háztartásban az egyik leggyakoribb problémát a doromboló kedvencünk levedlett szőrzete okozza, amit ha nem távolítunk el, akkor belepi a bútorokat, szőnyegeket, ruhákat stb. Az úgynevezett szőrhengerek – szösz hengerek – rendkívül praktikusak, mivel gyorsan és maradéktalanul eltávolítható velük a lakás berendezési tárgyairól, ruhákról stb. a macskaszőr. Természetesen ezek az eszközök a vedlés során elhullajtott kutyaszőr, tengerimalac, csincsilla, törpenyúl stb. szőrzet eltávolítására is tökéletesen megfelelnek.

Sajnos számos macskatulajdonos szembesül azzal a roppant módon bosszantó problémával, hogy a kedvencük nem az illemhelyén, azaz a macska wc-ben végzi el a természetes szükségletét (pl. olyankor, ha a macskaalom nincs kitisztítva/kicserélve, vagy ha valami nem tetszik őkelmének és így adja értésünkre). A macskavizelet a jelentős ammónia tartalma miatt rendkívül kellemetlen, erős szagú. Ha hagyományos háztartási tisztítószerekkel akarjuk eltávolítani pl. a szőnyegről, vagy a kedvenc kanapénkról, akkor egyrészt kárt tehetünk az adott berendezési tárgy szöveganyagában, másrészt megeshet, hogy nem járunk teljes sikerrel, és a kedvencünk a szagot érezve ismét ugyanott végzi el a dolgát. A kifejezetten erre a célra gyártott padlótisztító, szagtalanító és folteltávolító hatású készítmények révén a fenti probléma könnyen megoldható, és abban is biztosak lehetünk, hogy ha ilyen termékeket használunk, akkor nem teszünk kárt a lakásunk berendezési tárgyaiban. A kifejezetten macskaalom szagtalanítására szolgáló készítmények szintén rendkívül praktikusak, mivel megkötik a kellemetlen szagokat, ezért például nyitott macska wc-k esetében kimondottan jól jönnek.