Kutyafésűk, kutyakefék, bontófésűk és kutyakesztyűk

Használj kutyafésűt, kutyakefét, hogy kedvenced jól érezze magát a bőrében. Kutyád szőrének megfelelő kondícióban tartásához az egyik legfontosabb lépés, amit tehetsz - a fürdetés mellett - az annak fésülése, kefélése. A fésüléssel kedvenced segítségére lehetsz a tavaszi, illetve őszi vedlési időszakban, emellett tisztán tarthatod bundáját a fürdetések közötti periódusokban, ezzel is biztosítva az ápolt megjelenést és a fényes szőrt.

Az Okosgazdi hatalmas választékban kínál számodra minőségi bontőfésűt, fésűt, kefét és szőrtelenítő kesztyűt, melyek segítségedre lehetnek kutyád bundájának ápolásában. Legyen szó rövid-, vagy hosszúszőrű kutyáról, nálunk biztosan megtalálod azt a fésűt, vagy kefét, amely tökéletesen illeszkedik kutyád szőrének igényeihez. Találsz nálunk továbbá kutyaszőr eltávolító trimmelő fésűt vagy aljszőr kefét is rövid és hosszú szőrre egyaránt. Lásd például a Zooro kutyakefét vagy a Furmintor kutyaszőr eltávolító keféket.

Szőrápolás és a szőrhullás okai

Biztosan Te is tapasztaltad, amikor a kanapé és a szőnyeg tele van kutyaszőrrel. Nem egy esztétikus látvány, ugye?

A mindennapi szőrápolás alapvető fontosságú feladat a felelős kutyatartók számára: nemcsak a mi esztétikai és egészségügyi szempontunkból, hanem a kisállatunk egészsége okán is. A vedlés és az elhalt szőrszálak cseréje segíti a kisállat hőszabályozását, az egészséges szőrszálak növekedését.

Sok minden, így a táplálkozás, a hőmérséklet, az évszakok váltakozása és a stressz is okozhat vedlést. Extrém esetekben abnormális szőrhullásről (alopetica) beszélünk, mely során a bőr viszketés vagy bőrbetegség miatt a kutya megállás nélkül vakarózik.

A kutyák szőrtüsző-betegségei szőrhullást, a szőr kiszáradását, elvékonyodását okozzák. A szőrtüsző-betegségek mögött általában paraziták (bolha, atka, kullancs), bakteriális vagy gombás fertőzések, allergia (ételre vagy tisztítószerre) és genetikai rendellenesség áll.

Mindazonáltal sokszor a legyengült immunrendszer önmagában is is okozhat szőrhullást.

Általánosságban, a legintenzívebb a vedlés a hosszúszőrű fajtáknál, pl. husky, malamut, labrador, golden retriever, németjuhász vagy pireneusi hegyikutya.

Miért előnyös a kutyakefe használata?

Egy kutyaszőr kesztyűvel vagy kutya kefével, pl. aljszőr kefével - különösen a vedlési időszakban - nagy mennyiségben távolíthatjuk el  az elhalt szőrszálakat, így kedvencünk bőre és bundája hamarabb megtisztul, jobban lélegzik és egészségesebb lesz.

A kutyalefe alaposabb használata előtt először érdemes kipróbálni, hogy vajon mennyire is fogadja el kutyánk a fésülést. Ugyanis vannak kutyák, akik kimondottan szeretik, ha ápoljuk a szőrüket, de sokakat feszültté, idegessé tesz ez a fajta tevékenység. Ha kutyánk esetleg nem is szeretné, alapvető egészségyügyi okokból, időnként akkor is szükséges megfésülnünk, vedlési időszakban különösen. Azért, hogy a procedúrát számára elviselhetőbbé tegyük, jutalmazzuk kedvenc rágcsáival, esetleg kössük össze a dolgot utána egy olyan tevékenységgel, amit szeret, na és persze igyekezzünk beszerezni a bundájához legmegfelelőbb eszközöket. Prémium szőrápoló termékek, így kutya kefe, kutya kesztyű, bontó kefe, masszázskefe, szóval tényleg nagyon sokféle szőrápoló eszköz közül választhatsz webárugázunkban.

Hogyan használd a következő kutyakefe fajtákat?

A vedlés miatt kilazult, elhalt szőrszálak gyors és könnyű eltávolítására a következő típusú kefék, fésűk használata javasolt: kutyaszőr kefe, bontó fésű, hosszú fogú gereblye fésű, aljszőr kefe

Nemcsak vedlésnél fontos kiskedvencünk kifésülése; az őszi-téli időszakban a sáros, pocsolyás szürke idő a bundájukon is meglátszik. A ragadós, kócos, piszkos bundát, megszáradt sárdarabokat sokszor nem elég “csak simán” kifésülni, előfordul, hogy fürdetés, illetve hosszabb tisztálkodás kell.

Hosszú vagy rövid szőrű a kutyusunk?

A szőrhossznak megfelelő kefét szerezzük be. Így például a hosszabb szőrű kedvencünknek a hosszú szőrre való (pl. gereblye) kefét, rövid szőrű kedvencünknek pedig a rövid szőrre való kefét (pl. tüskés masszázskefe) ajánlunk.

Az aljszőrzet ritkítására a trimmelő fésű az egyik leghatékonyabb.

Átmasszírozáshoz használhatjuk például a kézrehúzható tüskés masszáskefét vagy szőrtelenítő gumit, esetleg szőreltávolító kutyakesztyűt.

Hogy neked is könnyebb legyen a kisfésült szőr keféből való kipucolása, az erős sörtéjű, öntisztító kefét javasoljuk.

Ha pedig a legpraktikusabb megoldást keresed: a 3 az 1-ben kutyamosó, masszírozó és szőrfelszedő kesztyűt ajánljuk, megtalálod kínálatunkban :)

Utoljára módosítva: 2024.02.13