Játékok, csengők, tükrök madaraknak

A hazai díszmadár tulajdonosok döntő többsége a papagáj kedvelők népes táborába tartozik. Köztudott tény, hogy a papagájok rendkívül értelmes, kíváncsi madarak (különösen igaz ez a közepes testméretű és a nagytestű fajokra) ezért, ha egyedül tartod a fajtársai nélkül a tollas kedvencedet, akkor felelős állattartóként mindenféleképpen gondoskodnunk kell a szórakozásáról.

A gyártók napjainkban már igen sokféle, különböző funkciójú játékot készítenek a papagájok és más díszmadarak számára. Találhatók közöttük labdák, valamint csengős, csörgős, tükörrel felszerelt kalitkába felakasztható típusok, és hatalmas választék érhető el a különböző méretű madárhintákból és egyéb játékokból is.

Amennyiben egy játékhintát, vagy más madárjátékot szeretnél beszerezni a kedvencednek, akkor fontos, hogy a vásárlás előtt figyelembe vedd – pl. a hinta esetében – a madár testméretét is. Emellett fontos, hogy kizárólag olyan minőségi terméket vegyél meg, ami nem tartalmaz apró, a játékról könnyen lejövő, lenyelhető részeket. Az általunk forgalmazott madárjátékok mindegyikét megbízható, neves gyártók készítik, így teljesen biztonságosak, tartósak, és toxikus anyagoktól mentesek. Érdemes többfélét is beszerezned belőlük, így a kedvenced akkor sem fog majd unatkozni, ha hosszabb időre egyedül hagyod a lakásban.

Utoljára módosítva: 2024.02.13