Madaraknak

Ha te is a díszmadarak rajongóinak táborába tartozol, akkor nyilván tökéletesen tisztában vagy vele, hogy a tollas kedvenced tartásához a testméretéhez megfelelő nagyságú kalitka mellett számos egyéb kiegészítő termék, és praktikus eszköz is kell.

Legyen szó akár nagytestű papagájokról (kakaduk, nagy sándorpapagáj, jákó, ara), közepes testméretűekről (rozella, nimfa, amazon papagáj stb.), törpe papagájokról, pintyekről és kanárikról, vagy egzotikus esőerdei díszmadarakról, rendkívül fontos, hogy az általad tartott fajt a számára megfelelő fajta specifikus alaptakarmánnyal etesd. Ezt kiegészítheted vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított termékekkel és többek között a csőrkoptatásra és a kalciumpótlásra ideális szépiavázzal is. Emellett adhatsz a kedvencednek az adott faj számára megfelelő friss – bio – zöldségeket és gyümölcsöket, és időnként kényeztetheted is a kedvencedet különféle madárcsemegékkel, snackekkel.

A tollas kedvencednek az is fontos, hogy az eleség és a friss ivóvíz az erre a célra megfelelő etetőkben és önitatókban álljon rendelkezésre. A papagájok rendkívül intelligens, játékos madarak ezért, ha egyedül tartod a kedvencedet akkor mindenféleképpen gondoskodnod kell a szórakoztatásáról is. Erre a célra ideálisak a különféle madárjátékok (tükrök, csörgők, keljfeljancsik, hinták stb.) A közepes és kistestű díszmadarak legtöbbje szó szerint imád fürdeni. Egy a kalitka egyik ajtajára felakasztható műanyagból készült madárfürdővel tudod biztosítani számukra a fürdés lehetőségét. Amennyiben szaporítani is szeretnéd az általad tartott tollas kis kedvenceidet, akkor nálunk beszerezhetsz kifejezetten erre a célra gyártott madárfészkeket, sőt még a fészekrakáshoz tökéletesen megfelelő alapanyagokat is.

Utoljára módosítva: 2024.02.13