Magkeverékek díszmadarak számára

Ha te is a díszmadár rajongók népes táborába tartozol, akkor fontos, hogy olyan alapeleséget, magkeveréket válassz a tollas kedvencednek, ami minden szempontból tökéletesen megfelelő a számára. Nyilvánvaló, hogy egy kanárik, pintyek (rizspinty, zebrapinty stb.) számára készült magkeverék nem felel meg például egy rozella papagájnak vagy egy kékhomlokú amazonpapagájnak, hiszen egymástól teljesen eltérő az összetételük.

Az online webshopunk kínálatában bármilyen hazánkban tartott díszmadár faj számára megtalálod a tökéletesen megfelelő alapeleséget, legyen szó akár kistestű hullámos papagájról, kanáriról, vagy például sárgabóbitás kakaduról. Az általunk forgalmazott termékek mindegyike kiváló minőségű, válogatott magvakból készül, és nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek károsak lennének a kedvenced egészségre nézve.

Ha olyan kiszerelésű magkeveréket vásárolsz, ami nem simítózáras, azaz a felbontása után nem zárható vissza légmentesen, akkor a magkeveréket érdemes egy hermetikusan zárható műanyag tároló dobozban tartanod. Így rendkívül hosszú ideig képes megőrizni a frissességét, és elkerülheted a benne lévő értékes tápanyagok oxidációját, azaz nem csökken az adott magkeverék tápanyagtartalma.

A nálunk kapható díszmadarak számára készült magkeverékek, szemestakarmányok teljesértékű alapeleségek ugyan, viszont ennek ellenére érdemes a kedvenced étrendjét időnként kiegészítened vitaminozott és ásványi anyagokkal dúsított termékekkel, madárcsemegékkel, madár snackekkel és az adott madárfaj számára megfelelő friss, vagy szárított bio zöldségekkel és gyümölcsökkel. Az a lényeg, hogy minél változatosabb, és a fajtájának megfelelő takarmányozást biztosíts a tollas barátod számára, aki így képes lesz megőrizni az egészségét és biztos lehetsz benne, hogy soha nem lesznek majd hiánybetegségekből adódó problémái.

Utoljára módosítva: 2024.02.13