Játékok kisállatoknak

A rágcsálók egészségének megőrzése szempontjából kiemelt fontosságú a rendszeres testmozgás. Ennek hiányában kedvtelenné, depressziossá válhatnak, elhízhatnak, és a mozgáshiányból adódó különféle egészségügyi problémák és betegségek alakulhatnak ki náluk.

Ennek elkerülése érdekében csupán annyit kell tenned, hogy beszerzel néhány olyan praktikus rágcsáló játékot, ami kellő mértékű aktivitást biztosít a kedvencednek. Szeretnénk ebben is a segítségedre lenni, ezért ebben a termékkategóriában számos ilyen típusú játék közül választhatod ki a kisállatod igényeinek megfelelőt. Az olyan kis testméretű rágcsálók számára, mint amilyenek például a hörcsögök, egerek, patkányok remek szórakozást, és megfelelő mértékű testmozgást biztosítanak a hörcsöglabdák, futógömbök, mókuskerekek, hörcsögkerekek, illetve az egyéb, kistestű rágcsálók számára készített játékok. A nagyobb rágcsálóknak (törpenyulaknak, csincsilláknak, tengerimalacoknak) ideálisak a jutalomfalatokkal feltölthető snack labdák, a csengős fűlabdák, vagy például a fából készült csengős labdák, játékhengerek, amiket ide-oda mozgatva a kedvenced jó alaposan megdolgoztathatja az izmait.

A vadászgörények számára tökéletesen megfelelőek a különféle játékokkal ellátott függőhidak, de emellett tőlünk vásárolhatsz akár egy komplett, mindennel felszerelt kisállat játszóteret is a kedvencednek. A vásárlás előtt vedd figyelembe az általad tartott állat testméretét is, hiszen nyilvánvaló, hogy egy nagyméretű, nyulak és csincsillák számára készült játéklabda/snacklabda nem megfelelő egy aranyhörcsögnek. De ugyanez fordítva is igaz, azaz egy kistestű rágcsálónak készült mókuskereket nincs értelme megvenned például egy vadászgörénynek, vagy törpenyúlnak.

Utoljára módosítva: 2024.02.13