Labdák kisállatoknak

A házi kedvencek számára – többek között - különféle játékokat is gyártó cégek kínálatában többféle labda is található. Sőt, ezek között kifejezetten rágcsálóknak készített termékek is vannak. Az ilyen típusú labdajátékok rendkívül népszerűek.

Kezdjük ezek bemutatását azon egyszerűbb típuséval, amely csak játék céljára használható. Ezek belsejében általában egy csilingelő hangot kiadó „csengettyű” van, így amikor kedvenced (pl. nyúl, tengerimalac, csincsilla) megmozdítja a labdát az általa kiadott hang további mozgásra és játékra ösztönzi őt, így a kisállatod még abban az esetben sem fog unatkozni, ha éppenséggel egyedül tartod.

A rágcsálók számára készült labdajátékok között úgynevezett interaktív változatok is találhatók. Ezek belsejében ízletes rágcsáló snackeket, finom falatokat helyezhetsz el. A kedvenced, mivel hozzá szeretne jutni a labda beljesében elrejtett ínycsiklandozó csemegéhez, folyamatosan mozgatja azt, így jó hosszú időre képes lefoglalni magát vele. A ketrec tetejére lánc segítségével felakasztható etetőlabdák is ideálisak arra a célra, ha szeretnéd, hogy a kedvenced egy kicsit „megdolgozzon” az eleségért.

A rágcsálók (hörcsögök, tengerimalacok, nyulak stb.) számára rendkívül fontos, hogy rendszeresen kellő mennyiségű rosthoz és ásványi anyaghoz jussanak hozzá az emésztő szervrendszerük megfelelő működése és az egészségük megőrzése érdekében. A szénával töltött játéklabdák révén ezt könnyen megoldhatod, ráadásul még remek szórakozást is biztosíthatsz általuk a kedvencednek!

Utoljára módosítva: 2024.02.13