Akváriumi vízpumpák, szivattyúk, hullámoztatók

Az akváriumi vízpumpák, víz szivattyúk és az úgynevezett powerhead vízpumpák révén kellő mértékű vízáramlást lehet létrehozni az akváriumban, de emellett szűrőrendszerekhez is használhatók, sőt egy powerhead fejegység révén, ha egy nagyméretű szivacsot csatlakoztatunk rá, akkor még egy rendkívül hatékony belső mechanikai szűrőt is összeállíthatunk. A vízpumpák édesvízi és tengeri akváriumokhoz történő használatra is tökéletesen alkalmasak.

A kétéltű vízpumpákat vízben és az akváriumon kívül elhelyezve is használhatod, például egy nagy teljesítményű saját gyártású külső biológiai szűrő meghajtására. Egy szökőkút fejszettel felszerelt pumpa segítségével pedig látványos csobogót, szökőkutat hozhatsz létre a kerti tavadban. Az egyszerű kontrukcióval rendelkező vízpumpák abban az esetben is jól jönnek, ha nagyméretű akváriumod van, amiben a részleges vízcserék alkalmával több tízliternyi vizet kell lecserélnéd. Ilyenkor a vízpumpát egy slaggal, vagy megfelelő méretű tömlővel összekötve percek alatt elintézheted a vízcserét. Nem kell bajlódnod a macerás, fárasztó vödrös vízcserével és még a lakásod padlója is száraz marad.

Nálunk bármilyen típusú és teljesítményű vízpumpát megtalálsz, legyen szó akár egy egyszerű modellről, powerhead egységről, vízfelszín szűrő funkcióval rendelkező változatról, kétéltű pumpáról, vagy egy gravitációs tószűrőhöz szükséges nagy kapacitású szivattyúról.

Utoljára módosítva: 2024.02.13