Flexi automata zsinóros és szalagpórázok Németországból

A kutyáknak bizony rengeteg mozgásra van szükségük mind mentális, mind pedig fizikai egészségük megőrzése érdekében. A bennük felhalmozódott energia levezetéséhez az egyik legjobb módszer a közösen megtett séta.

A megfelelő pórázt választva négylábú barátod nálad akár háromszor nagyobb távot is megtehet egyetlen veled töltött séta során, melynek hatására fitt és egészséges maradhat. Hogy hogyan lehetséges ez? A kitűnő minőségű, német gyártmányú Flexi kötél- és szalagpórázai kedvenced mozgásához igazodva biztosítják a számára szükséges teret. Kutyád így szabadon, de mégis biztonságban fedezheti fel környezetét, mindezt anélkül, hogy téged folyamatos megállásra, vagy várakozásra késztetne.

A Flexi pórázokhoz társítható kiegészítők között ráadásul olyan hasznos tartozékokat is találsz, melyek még teljesebbé teszik a séta élményét, legyen szó a megfelelő láthatóság biztosításáról, vagy akár több kutyával való sétáról.

Az Okosgazdin kapható kiváló minőségű Flexi pórázok és kiegészítőik széles választékából válogatva biztosan megtalálod azt, mely mind a te ízlésedhez, mind pedig kutyád méretéhez és igényeihez megfelelően passzol. 

Ha egy kiváló automata pórázt keresel, akkor a Flexi kitűnő választás. A német gyártó pórázai különböző méretekben, színekben és dizájnban vásárolhatóak meg, így biztos megtalálod a megfelelőt. Flexi Classic, Comfort, Design, Neon, Style kötélpórázok és szalagpórázok, valamint ezek kiegészítői az Okosgazdi webáruház kínálatában.

Miért fontos a séta a kutyádnak?

A rendszeres séta alapvető tevékenység kutyád testi és lelki egészségéhez. Ha túl sokáig van bezárva a lakásba, házba, de akár a kertbe is, megunja és olyan elfoglaltságot keres magának, ami nem biztos, hogy a harmonikus kapcsolatot építi közted és kedvenced között. Egy mozgásszegény életmódú kutya gyorsan túlsúlyossá válhat, és ez idővel egészségügyi problémákhoz vezethet. Így, ha egészséges és boldog kutyát szeretnél, akkor sétáltass! Még akkor is fontos a séta, ha kutyádnak nagy életteret tudsz biztosítani az otthonodban, kedvencednek szüksége van rá, hogy új ingerek érjék, kellemesen elfáradjon, nem csak fizikailag, de szellemileg is.

A séta segít kutyád szocializációjában. Séta közben kedvenced valószínűleg más kutyákkal is fog találkozni. Ez pedig egy nagyszerű lehetőség arra, hogy segítsen kutyádnak megtanulni a többi állattal való társas érintkezés elfogadható módjait. Egy jól szocializált kedvenccel könnyebb a gazdis élet.

A séta a legjobb módja annak, hogy időt töltsetek együtt, de a kutyasétáltatásnak fontos szabályai vannak. Tudtad, hogy szabálysértést követ el, ha valaki a felügyelete alatt álló kutyát belterületen, közterületen felügyelet nélkül szabadon bocsát vagy kóborolni hagy? Tehát póráz nélkül nem sétálhat kutya. Akkor sem, ha kicsi, akkor sem, ha nem bánt senkit. Ezért is fontos, hogy számodra és kutyád számára a legmegfelelőbb kutyapórázt válaszd.

Miért jó választás a Flexi póráz?

1973-ban, több, mint 50 évvel ezelőtt Manfred Bogdahn Németországban megalkotta az automata módon felcsévélődő, azaz visszahúzódó Flexi pórázt. Olyan megoldást keresett, amivel nagyobb szabadságot biztosíthat a kutyák számára, miközben némileg kontrollálni is tudja őket. Azóta világszerte több millió kutya élvezi ennek az innovációnak az előnyeit. A Flexi azóta a világ egyik vezető német márkája lett.

A felcsévélődő, visszahúzható Flexi pórázokat a Hamburg melletti Bargteheide-ben található családi vállalkozásban tervezik és gyártják. A cég kiváló és minőségi munkájának elismeréseként számos díjat kapott már, köztük 2010-ben a "German Standards: Brands of the Century" díjat, amire nagyon büszkék. Mégis a legfontosabb díjnak a számos pozitív vásárlói véleményt tartják, amelyek a világ több millió boldog kutyatulajdonosától érkezik hozzájuk.

Ha csak egy szóval szeretnénk jellemezni, a "szabadság" az ideális szó a Flexi automata póráz leírására. Ha te is ezt a szabadságot keresed, akkor nagyszerű választás számodra a magas minőségű Flexi automata szalagpóráz vagy kötélpóráz. A Flexi szalagpórázok és kötélpórázok időtálló darabok, amelyek különböző méretekben, és színekben kaphatóak.

Elmúltak a stresszel és korlátozásokkal teli sétáltatások napjai. Az automata Flexi pórázzal, amely a kutya mozgásának megfelelően rugalmasan változtatja hosszát, szükség esetén bármikor gyorsan és egyszerűen megállíthatjuk kedvencünket, méghozzá egyetlen gombnyomással. Szintén egy gombnyomással állíthatjuk be, szabályozhatjuk a póráz számunkra ideális hosszát bármikor a séta során.

A Flexi póráz egyedülálló előnye, hogy egyaránt lehetővé teszi kutyád számára a természetes mozgást és környezete szabad felfedezését, miközben te minimális erőfeszítéssel, kényelmesen kezedben tarthatod az irányítást. Az automata póráz szalagja nem szennyeződik, hisz nem lazul el, folyamatosan feszesen van, a maximális hossza pedig kényelmesen beállítható.

A póráz több méretben (L, M, S, XS) és hosszban kapható. Igazán hosszú pórázt szeretnél? Nem gond, a Flexi hosszú póráz teljes hossza 8 méter. A rövidebb változatok 3 és 5 méteresek.

Ez az automata póráz igazán kényelmessé és könnyűvé teszi a sétát mind a kedvencünk, mind a mi számunkra. Nem korlátozza kutyánkat a szabad mozgásban, így boldogan, a saját tempójában fedezheti fel környezetét.

A Flexi kutyapóráz úgy tervezték, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, minden körülmények között egyszerű és kényelmes használatot nyújtva. Kifogástalan német minőség, amely kipróbált és alaposan tesztelt. Stabilitást, kényelmet és eleganciát biztosít, mindezt praktikus, minimalista dizájnnal kombinálva.

A Flexi pórázok széles választékában biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. Legyen kutyád kistestű vagy nagytestű, aktív vagy épp nyugodt természetű, kíváncsi vagy inkább megfontolt, a Flexi póráz változatos kínálatában találsz majd megfelelőt.

Hogyan válasszak?

Először is azt kell eldöntened, hogy a szalagpóráz vagy a kötélpóráz változat a szimpatikusabb számodra. Ezt követően természetesen azon kell elgondolkoznod, hogy séta közben mennyi szabadságot engednél kutyádnak. Egy biztos a Flexi pórázok hosszának köszönhetően a kutya mozgásszabadsága jóval nagyobb, mint a hagyományos pórázoknál.

A pórázok több méretben kaphatók, hogy megtaláld kutyád számára a legideálisabb pórázt. Fontos, hogy olyat válassz, ami kifejezetten a te kutyád testsúlyának megfelelő. XS, S, M és L méretű szalag- és kötélpórázaink között megtalálod kedvenced súlyához, méretéhez leginkább illeszkedőt. 

Melyik flexi pórázt válasszam?

  • A Flexi Classic szalagpóráz fekete, piros, kék és rózsaszínben is kapható.
  • A Flexi Comfort szalagpóráz egy jól átgondolt csúcstermék, kényelmes, puha foggantyúval. Több színben elérhető.
  • A Flexi Neon fényvisszaverő szalagpóráz segít abban, hogy útközben is láthatóak maradjatok.
  • A Flexi Style divatos szalagpóráz neked való, ha szereted a pasztell színeket.
  • Flexi Design automata szalagpóráz, ha látványos design-ra vágysz.
  • Ha nem kedveled a szalagpórázt, válaszd a kötélpóráz verziót:
  • Flexi Classic kötélpóráz
  • Flexi Design kötélpóráz
  • Flexi Neon fényvisszaverő kötélpóráz

Tekintsd meg webáruházunkban a különböző változatokat és válaszd ki a kedvencednek legpraktikusabb kutyapórázt.

Flexi póráz kiegészítők és tartozékok

A Flexi a praktikusságot és a minimalizmus egyaránt fontosnak tartja. Nincs is annál kényelmesebb séta, mint amikor alig pár dolgot kell magunkkal vinni kiskutyánk számára.

Felelős gazdiként be kell tartanod a társadalmi együttélés szabályait is. Ebbe pedig beletartozik kutyád ürülékének felszedése is, melyről egyébként a szabályok is rendelkeznek. Hogy ezt meg tud tenni, először is ne felejtsd otthon az ürülékes zacskót :)

A Flexi pórázok kiegészítője a Flexi Multi Box remekül alkalmas mind jutalomfalatok, mind pedig kutyakaki zacskó tárolására. A Multi Box elérhető fekete, illetve fehér színben és a Flexi Comfort, Classic, Neon és Design változatainak L, M, illetve S méretű pórázaihoz csatlakoztatható. A box még jutalomfalat tárolására is alkalmas. Kényelemre és praktikusságra tervezve.

Biztonságos séta szürkületben vagy sötétben? Ha gyakori, hogy ilyenkor sétáltatod kedvenced, akkor válaszd a Flexi Neon fényvisszaverő pórázt. Vagy pedig bármelyik másik pórázt, amihez a szürkületben vagy esti sötétben törtétő biztonságos sétákhoz kiegészítőként vásárolhatsz egy Flexi LED lámpát. A pórázok oldalára rögzíthető Flexi LED rendelkezik első és hátsó lámpával, amelyek egyszerre és külön-külön is ki-, illetve bekapcsolhatók. A könnyen, tépőzárral rögzíthető Flexi LED lámpa sötétben megvilágítja az utat és közben gondoskodik arról is, hogy időben észre vegyenek benneteket az autósok, kerékpárosok és gyalogosok. Biztonságos séta szürkületben vagy sötétben.

A LED lámpa Velcro tépőzáras kialakításnak köszönhetően könnyen felszerelhető, tölthető, és csatlakozható minden Flexi pórázhoz S mérettől L méretig. A kényelmes és biztonságos esti séták kihagyhatatlan kelléke. Fehér, illetve fekete színben kapható.

A több, mint 50 évre visszamenő tapasztalata és komoly szakértelme révén a Flexi folyamatosan fejleszti és tökéletesíti kutyapórázait, biztonságot és egyben szabad mozgást nyújtva kutyánknak a séta során.

Flexi cég

Utoljára módosítva: 2024.02.13