Akváriumok

A díszhalak és más vízi élőlények tartásához mindenféleképpen szükséged lesz egy az igényeiknek és szükségleteiknek megfelelő méretű és felszereltségű akváriumra. Ha kezdő vagy, és csak mostanság ismerkedsz ezzel a fantasztikus hobbival, akkor érdemes egy akvárium szettet beszerezned. A szettek egyik nagy előnye, hogy adott akvárium méretéhez optimális technikai berendezésekkel (pl. szűrő, világítás, akvárium fűtő) vannak felszerelve.

A klasszikus, hagyományos kivitelű akvárium szettek általában egy beépített világítással rendelkező műanyag tetővel is el vannak látva.

A nano akvárium szettek esetében a világításhoz a gyártók egy a medence méretének megfelelő, az egyik oldalüveghez rögzíthető LED-es lámpával, vagy energiatakarékos izzóval felszerelt lámpatestet biztosítanak. Természetesen a nano akvárium szettek is tartalmaznak általában szűrőt, és akvárium fűtőt is, és esetenként egyéb kiegészítő kellékeket.

A már említett változatok mellett vannak speciális akváriumok és akvárium szettek is, amelyek például sziámi harcoshalak tartására alkalmasak.

Ha egy üres akvárium megvétele mellett döntesz, akkor az összes szükséges technikai felszerelést neked kell beszerezned.

Bármilyen akvárium típust is választasz mindig vedd figyelembe az akváriumod méretét, és a benne tartani kívánt díszhalak és vízinövények és egyéb élőlények igényeit. Rendkívül fontos, hogy az akváriumodat egy kellően stabil bútoron helyezd el úgy, hogy valamilyen „alátétet” is használj hozzá (pl. nikecell vagy hungarocel lapot). Ezeket bármelyik barkácsáruházban olcsón megvásárolhatod. Ha nagyobb méretű akvárium beszerzését fontolgatod, akkor egy a súlyát (vízzel, aljzattal és dekorációs elemekkel megtöltve) elbírni képes speciális akvárium szekrényt érdemes választanod. Ha bútorral együtt forgalmazott akvárium szettet választasz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szetthez kapott szekrény gond nélkül megbirkózik a medencéd össztömegével.

Utoljára módosítva: 2024.02.13