Etető- és itatótálak madaraknak

Sajnos még manapság is elég sokan vannak, akik úgy oldják meg a tollas kedvencük magkeverékekkel történő etetését, hogy a magokat egyszerűen csak beszórják a kalitka aljára, mondván, hogy a madár a természetes élőhelyén is a földről (ez részben igaz is) csipegeti fel a magvakat. Ami a természetben működik, az a kalitkában tartott díszmadarak esetében nem, sőt egy igen helytelen gyakorlat, ugyanis a kalitka aljára beszórt eleség nagyon könnyen beszennyeződhet kedvencünk ürülékétől.

Webáruházunk kínálatában többféle, kifejezetten díszmadarak számára készült etető-és itató tálat, és természetesen jó néhány önetetőt és önitatót is találsz. A kalitka rácsára felakasztható, műanyagból, vagy rozsdamentes acélból készült madáretetők rendkívül praktikusak, mivel pillanatok alatt feltölthetők eleséggel, könnyen kivehetők és betehetők, és a tisztán tartásuk is szinte gyerekjáték. Az ilyen típusú etető- és itatótálakban a kedvenced elesége biztos, hogy nem szennyeződik be, ha olyan helyre helyezed el a kalitkán belül, hogy közvetlenül felette nincs ülőrúd (így a kedvenced nem tud belepiszkítani).

Manapság egyre népszerűbbek a dizájnos, kerámiából készült etetőtálak is, amelyeket a kalitka alján elhelyezve lehet használni. A célra ezek is tökéletesen megfelelnek, de itt is ügyelj rá, hogy olyan helyre tedd be a kerámia madáretetőt, ahol nem található közvetlenül felette ülőrúd. A kedvenced tiszta ivóvízzel történő ellátására a kalitka rácsára kívülről rögzíthető önitatók a leginkább megfelelők. Bármikor könnyen kivehetők vízcserénél, az ivóvíz sokáig friss marad bennük, könnyen kitisztíthatók, és a tartós, minőségi műanyag alapanyagaiknak köszönhetően szinte elnyűhetetlenek.

Utoljára módosítva: 2024.02.13