Kisállatoknak

Amennyiben egy aranyos kisemlős gazdija vagy – vagy szándékodban áll a közeljövőben házi kedvencként tartani egy ilyen kedves kis jószágot –, akkor webáruházunk kisállat szekciójában mindent megtalálhatsz egy helyen, amire csak a kedvenced tartásához és szakszerű gondozásához szükséged lehet.

Egy kisemelős problémamentes tartásának egyik alapfeltétele, hogy biztosítva legyen számára az adott faj igényeinek és szükségleteinek minden téren megfelelő lakóhely. Tőlünk bármilyen házi kedvencként tartható rágcsálónak (sőt még vadászgörénynek is) megvásárolhatod a számára ideális méretű, kialakítású és felszereltségű speciális ketrecet. Ha kertes házban élsz, és szeretnéd, hogy az állatkád a friss levegőn a szabadban tartózkodás élményét is átélhesse, akkor még kertben használható, kisemlősök számára gyártott kifutókkal is a rendelkezésedre állunk.

Természetesen az is fontos szempont egy kisemlős tartásánál, hogy úgy legyen berendezve a lakóhelye, hogy tökéletes biztonságban érezhesse magát benne. A termékeink között megtalálható kisemlősöknek, rágcsálóknak készült függőágyak, odúk, kerámia búvóhelyek, rágcsáló házak ideálisak erre a célra, hiszen ha az állatkád megriad valamitől, akkor bármikor elrejtőzhet bennük, de emellett azok kényelmes alvóhelyül is szolgálnak számára.

Még egy apró kis rágcsálónak (egér, aranyhörcsög, csuklyás patkány, tengerimalac stb.) is szüksége van szórakozásra (főként ha egyedül a fajtársai nélkül tartod őt), illetve arra is, hogy lehetősége legyen napi szinten az egészsége megőrzéséhez szükséges testmozgásra. Ebben nyújtanak hathatós segítséget a különféle típusú, kifejezetten rágcsálók és más kistestű emlősök számára készült játékok, mókuskerekek, snacklabdák, csengős játékok stb.

Egy kisemlős, rágcsáló tartása esetében is szükséged lehet egy-két olyan praktikus eszközre, amelyek megkönnyítik a kedvenced bundájának és körmeinek gondozását. A természetes élőhelyeiken a rágcsálók az eleségkeresés közben kellő mértékben tudják koptatni a karmaikat. A házi kedvencként tartottak esetében erre viszont kevésbé van lehetőségük, ezért (pl. a tengerimalacoknál) a gazdinak kell rendszeres időközönként levágnia egy speciális karomvágó ollóval a túlnőtt karmokat. A bunda, szőrzet szakszerű gondozása a rágcsálóknál (főként, ha egy hosszúszőrű tenyészváltozatot tartasz) is rendkívül fontos. Erre a célra tökéletesen megfelelők a nálunk kapható szőrvágó ollók, fésűk, és kefék.

Nálunk bármilyen kisemlős, rágcsáló számára megtalálod az ideális alaptakarmányokat, illetve számos rágcsáló snacket, jutifalatot, és táplálékkiegészítőt is beszerezhetsz tőlünk. Mindemellett még rágcsálóknak készült vitaminokkal dúsított finomságokat (pl. rágcsáló rudak, snack karikák stb.), valamint a kedvenced tartásához ideális almot, és olyan alapvető felszerelési tárgyakat, mint az etetőtálak, önitatók is találhatsz kínálatunkban.

Utoljára módosítva: 2024.02.13