Hidak, rámpák, lépcsők és létrák kisállatoknak

Bármilyen kistestű emlőst is tartson az ember, felelős állattartóként köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy a kedvence minél komfortosabban érezze magát a lakóhelyén, azaz a terráriumában, vagy az otthonául szolgáló ketrecben. A rágcsálóknak kimondottan nagy a mozgásigényük, és ez alól még a főként éjszakai életmódot folytató fajok sem képeznek kivételt. A kistestű emlősöknek a jó közérzetük fenntartása és az egészségük megőrzése szempontjából is létfontosságú, hogy hozzájuthassanak a napi „mozgásadagjukhoz”. Egy aranyhörcsög, egér, vagy csuklyás patkány számára ideális például erre a célra az úgynevezett mókuskerék/hörcsögkerék, ami hathatós segítséget nyújt abban, hogy az állat kellő mértékben megdolgoztassa az izmait. Régebben nem igazán lehetett mást kapni a mókuskeréken kívül erre a célra a díszállat szaküzletekben, viszont szerencsére manapság már más a helyzet, aminek köszönhetően számos olyan remek termék vált elérhetővé, amelyek egyben „testedzést” és szórakozást is biztosítanak a kedvencednek.

A ketrec felső rácsára felakasztható, létrával ellátott kókuszodúk ideálisak például kistestű rágcsálóknak, de az esetükben a rágcsálók számára készített lépcsők, hidak, rámpák is tökéletesek, hiszen a segítségükkel sokkal érdekesebbé teheted a kedvenced életét, ráadásul azok még jól is mutatnak a lakóhelyén. Ugyanez mondható el a felakasztható függőhidakról is, amelyeket előszeretettel használnak azok a rágcsálók, amelyek a természetes élőhelyeiken egyébként is szeretnek felmászni különböző helyekre például táplálékkeresés közben. Természetesen a termékeink között vadászgörényeknek megfelelő méretű függőhidakat, és más, a kisállatok mindennapi életét érdekesebbé, változatosabbá tevő berendezési tárgyakat is találsz.

Mivel kizárólag minőségi termékeket forgalmazunk, ezért nem kell attól tartanod, hogy ezek bármelyike is veszélyt jelentene a kedvenced egészségére nézve. Ha beszerzel egy-két ilyen praktikus kiegészítőt, akkor abban is biztos lehetsz, hogy a kedvenced olyankor sem fog unatkozni, ha éppen nem érsz rá foglalkozni vele, vagy nem tartózkodsz otthon.

Utoljára módosítva: 2024.02.13