Műnövények terráriumba

Ha egy igazán látványos terráriumot, vagy akvaterráriumot szeretnél berendezni a kedvenceid számára, akkor a faágak, sziklák, kövek, kerámia terrárium dekorációk, és egyéb dekoratív elemek mellett növényekre is szükséged lesz ahhoz, hogy minél jobban hasonlíthasson az általad tartott kétéltűek, vagy hüllők természetes élőhelyére.

Az élő növények terrárium körülmények között történő tartása és gondozása sokszor elég komoly kihívást jelent még a tapasztalt terraristák számára is, sőt esetenként még bonyolultabb, mint a terráriumban tartott állatfajoké. Szerencsére manapság már olyan élethű műnövényeket is lehet kapni, amelyek segítségével, - és persze azért némi kreativitással - könnyen létrehozhatod egy esőerdei, tóparti, vagy akár félsivatagi, illetve sivatagi természetes élőhely tökéletes kópiáját.

Az online webshopunk kínálatában többféle műnövény fajta közül választhatsz: esőerdei növények, szubtrópusi növények, vízinövények, vízfelszínen úszó növények, félsivatagi- és sivatagi növények (pl. kaktusz fajok), így bármilyen típusú terráriumot berendezhetsz a segítségükkel. Az általunk forgalmazott terráriumi műnövények kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, rendkívül tartósak, és nem tartalmaznak semmilyen toxikus hatású vegyületet, így egyáltalán nem kell aggódnod a kedvenceid egészsége miatt sem. Ahhoz, hogy minél élethűben rendezhesd be az általad tartott – vagy tartani kívánt – állatfaj terráriumát, érdemes előtte utánanézned, hogy a természetes élőhelyén milyen típusú vegetáció található (pl. sivatagi gekkók esetében kaktuszok), így egy olyan biotopot is létrehozhatsz a kedvencednek, ami megszólalásig hasonlít az eredeti, természetes élőhelyére.

Utoljára módosítva: 2024.02.13