Mancsápolók, mancskrémek kutyáknak

Kutyád mancsának tisztán tartásával megkímélheted otthonod a koszos, saras lábnyomoktól. A megfelelő kutya tappancs ápoló krém használatával viszont nem csak a lakásodat tarthatod tisztán, hanem ezzel egyidejűleg ápolhatod is kedvenced tappancsait.

Négylábú barátod mancsainak ápolására különös figyelmet kell fordítanod a téli fagyos, illetve a nyári forró időszakokban. Bár a kutyák tappancsán található kis párnácskák kitűnően állnak ellen az időjárás viszontagságainak, szélsőségek esetén védő hatásuk elégtelen lehet. Ilyen helyzetekben a sérülés esélye magasabb, ezért a fertőzések elkerülése végett elengedhetetlen a mancsok megfelelő tisztántartása és ápolása.

Az Okosgazdin megvásárolható mancsápoló krémek segítenek hatékonyan megszabadulni a kutyád lábára tapadt szennyeződésektől és baktériumoktól, így fenntartva kutyád tappancsának egészséges állapotát, és persze megkímélve lakásod tisztaságát.

Egészséges kutyamancsok, talppárnácskák

A kutya mancsa egy bámulatos szerkezet. Akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Elég azonban egy apró sérülés, és akár hetekig is eltarthat a gyógyulás. Ezért fontos a mancs rendszeres ellenőrzése és ápolása.

Évszaktól és időjárástól függetlenül nagyon fontos, hogy odafigyeljünk kutyánk mancsaira. Ahogy mi is használunk különböző krémeket, testápolókat, úgy fontos, hogy a kutyák mancsait is ápoljuk kifejezetten a számukra kifejlesztett kutya mancsápoló segítségével, amiből több változatot is találsz kínálatunkban. A téli latyakos időjárás, az utak sózása és a hideg hőmérséklet kikezdhetik a kutya mancsait, ami fájdalmas kiszáradáshoz, kisebesedéshez vezethet. Nyáron pedig egyebek közt a meleg és a por az, ami rossz hatással lehet a kutya érzékeny talppárnácskáira.

A kutya talppárnái arra lettek tervezve, hogy megvédjék a mancsban található apró ízületeket, csontokat. Állandó érintkezésben vannak a talajjal, közreműködnek a járásban, a mozgásban. A mancsok épsége és egészsége elengedhetetlen a test egyensúlyának és stabilitásának fenntartásához. Mindennapos használatra lettek megalkotva, emiatt a védelmük is fontos, valamint, hogy mindennapos ápolási rutinunk legyen.

Mancsápoló kutyáknak? Alap dolog. Előzd meg a bajt, legyen mindig kéznél.

Mi, emberek sem szeretünk a piszkos utcai cipőnkben végiggyalogolni az otthonunkban, így természetes, hogy a séták után meg kell, hogy tisztítsuk kutyánk lábait a rárakódott szennyeződésektől. Minden séta és kinti játék után azonnal mosd meg a kutya lábait langyos vízzel. Ha erősen szennyezett vagy sáros a lába, használj kutyák számára készült sampont is. Miután megtisztítottad a lábakat, a tappancsokat alaposan töröld szárazra, ezt követően pedig jöhet is a mancsápoló krém. A kutya mancs krém védi és ápolja a kutya talppárnáit. Használata télen különösen javallott, de a nyári forró beton okozta mancssérüléseket is gyógyíthatja.

Amikor az alapos lábmosás után használjuk a kutya mancsápoló krémet, vékonyan kenve óvatosan masszírozzuk bele a talppárnákba. Fontos, hogy szinte minden séta után ismételjük ezt meg, így kedvencünk tappancsai egészségesek és puhák maradnak.

A kutya tappancs ápoló krém nagyon hasznos dolog, így jó, ha minden gazdinál megtalálható, és a kutyás háztartás egyik alapfelszereléseként tekintsünk rá. Fontos tudnod, hogy sok mancsápoló krém a száraz, kirepedezett orr ápolására is megfelelő.

Mancsápoló krém házilag is készíthető, használhatunk pl. kókuszzsírt vagy kókusz olajat erre a célra. A kutyáknak készült mancsápoló krém többnyire megfelelő cicáknak is, doromboló kis kedvenceink mancsait is karban tudjuk tartani általa.

Mivel a minőségi kutya orr-mancsápoló természetes összetevőkből készül, így szükség esetén - kúraszerűen - akár naponta többször is használhatjuk, de mint minden mást, azért ezt se vigyük túlzásba.

Az Okosgazdin többféle mancskrém közül is választhatsz, a kínálat igazán széles és változatos. Ha egy igazán gazdaságos megoldást keresel, akkor ajánljuk Panzi mancskrémet, ápolja és védi a mancsokat, ráadásul bőrnyugtató hatású. Az Anibent mancskrém egy különlges gyógyhatású bentonit tartalmú termék. A bentonit jótékony hatással van az esetleges gyulladásra, irritációra - az Anibent mancsápoló így nyugtató, bőrregeneráló hatású. Zöldcitromos és shea vajas/aloe verás változatban is elérhető.

Az otthoni "patika" gyakori eleme, a körömvirág krém kutya számára is hasznos, nem csak nekünk, embereknek. Kedvencünk tappancsait azzal is bátran bekenhetjük, ez a mancskrém kutyák esetén is legalább annyira jótékony hatású, mint amikor saját kezünket, vagy akár kisebesedett orrunkat kenjük be vele.

Utoljára módosítva: 2024.02.13