Odú, bújó kisemlősöknek

A házi kedvencként tartott kisemlősök, rágcsálók természetes élőhelyeiken a rájuk vadászó ragadozók miatt részben rejtőzködő életmódot folytatnak. Egyes rágcsálófajok például odvas fákban, vagy a földbe ásott, több kijárattal rendelkező üregekben, míg mások a magas fűben, a saját maguk által, növényekből kialakított „fészkekben” rejtőznek el szükség esetén, illetve ilyen helyekre vonulnak vissza pihenni, aludni.

Ha egy olyan kisemlőst tartasz otthon, amely a természetes élőhelyén a tápláléklánc alján szerepel, legyen szó akár egy tengerimalacról, vagy dzsungáriai hörcsögről, fontos, hogy ellásd a lakóhelyét egy-két rejtekhellyel, pihenőhellyel is. Így, ha a kedvenced megriad valamitől, akkor bármikor elbújhat, és nyugodtan, semmitől sem zavartatva pihenheti ki magát.

Webáruházunk kínálatában igen sokféle ilyen jellegű termék közül választhatsz, azonban a vásárlás előtt mindenféleképpen vedd figyelembe a kedvenced testméretét és az igényeit, illetve szokásait is. Egyes kistestű rágcsálófajok kifejezetten szeretnek magasabb helyeken elrejtőzni. Számukra a ketrec tetejére felakasztható bújók és odúk az ideálisak. A nagyobb testű rokonaik (pl. tengerimalacok) a ketrec alján elhelyezett búvóhelyeket, fából, vagy műanyagból készült rágcsáló házakat részesítik előnyben. Az olyan apróságok számára, mint amilyenek például a táncolóegerek ideális búvó- és pihenőhelyül szolgálnak a dizájnos kerámia bújók, odúk, fatörzs utánzatok. Természetesen, ha több rágcsálót is tartasz, akkor akár egy nagyobb méretű, fából készült rágcsáló várat, vagy labirintus kialakítású faházat is beszerezhetsz tőlünk a kedvenceidnek, ami amellett, hogy ideális pihenőhely, még remekül is mutat a ketrecükben.

Utoljára módosítva: 2024.02.13