Vitaminok, táplálékkiegészítők macskáknak

A lakásban tartott cicák a kijárós társaikkal ellentétben jóval több vitamint és táplálékkiegészítőt igényelnek. Egy kijárós cica – még ha ivartalanítva van is – vadászik, ezért az étrendjében többek között különféle, növényeket fogyasztó rovarok (pl. szöcskék, sáskák) is szerepelnek, amelyek – bár kissé viccesen hangzik –, de egyfajta természetes „multivitaminként” szolgálnak a cica számára. Emellett a kijárós macskák különböző füveket, fűféléket is rendszeresen fogyasztanak, mondhatni „legelnek”, így napi szinten hozzájutnak a szervezetük számára fontos természetes növényi rostokhoz, számos vitaminhoz, nyomelemhez és többek között klorofilhoz is.

A lakásban tartott cicák számára viszont még abban az esetben is fontosak a táplálékkiegészítők, ha prémium minőségű nedves- és száraztápokkal vannak etetve. A maláta tartalmú macskapaszták például a szőrlabda képződést gátolják, és hathatós segítséget nyújtanak a mosakodás közben lenyelt szőrzet természetes módon történő távozásában. A lakásban tartott macskák esetében emellett az úgynevezett cicafüvek is kiemelt jelentőségűek, ugyanis ezek révén a cicád hozzájut az emésztő-szervrendszer optimális működéséhez szükséges természetes növényi rostokhoz. Természetesen emellett a friss, otthon termesztett cicafű ásványi anyagokat, vitaminokat és klorofilt is tartalmaz, így jelentős mértékű immunerősítő hatással is bír. Persze, ha nem szeretnél otthon a cicafű termesztéssel foglalkozni, akkor macskafű tablettákkal vagy pasztával is helyettesítheted azt.

A macskák számára a gyártók manapság már számos különféle típusú multivitaminos készítményt is előállítanak, azonban ezek alkalmazása előtt minden esetben olvasd el, tanulmányozd át az adott termék használati útmutatóját és pontosan tartsd be az abban leírtakat. Kérjük, tartsd észben, hogy a vitamin túladagolás ugyanolyan veszélyes lehet a kedvenced egészségére nézve, mint a vitaminhiány!

A webshopunk kínálatában hatalmas választékot találsz a macskák számára készített vitamin- és ásványi anyag tartalmú táplálékkiegészítőkből, amelyek többféle változatban érhetők el (tablettás, paszta, folyadék stb.). Emellett több speciális felhasználású terméket is beszerezhetsz tőlünk (krónikus gyulladások kezelésére szolgáló, csonterősítő, stressz csökkentő, esszenciális zsírsav-pótló, immunerősítő stb.)

Utoljára módosítva: 2024.02.13