Samponok, szőrzetápolók macskáknak

A cicák bundájának gondozására fokozott figyelmet kell fordítani, és időnként a kefék, fésűk, furminátorok mellett szükség lehet a cica megfürdetésére is, viszont erre a célra nem jók az emberi felhasználásra gyártott samponok. Ha kijárós cicád van, vagy egy hosszúszőrű, félhosszú szőrű macskafajta büszke gazdija vagy, akkor általában gyakrabban kell megfürdetned a kedvencedet a számára minden szempontból megfelelő macskasamponnal. A cicák döntő többsége eléggé ódzkodik a víztől és a fürdetéstől, ezért érdemes már fiatal korukban hozzászoktatni őket, így csak minimális stresszel jár majd ez a procedúra a számukra.

Manapság már a gyártók számos különféle típusú macskasampont is előállítanak. Ezek között találhatók egyszerű változatok, és speciális összetételű különleges igényeknek megfelelő készítmények is. Ennek köszönhetően beszerezhetsz akár korpásodás elleni samponokat, de érzékeny bőrű cicák számára készült termékeket is, amelyek hipoallergén összetevőkből állnak, így nem okoznak viszketést, vagy egyéb bőrirritációt a cicádnak.

A klasszikus macskasamponok mellett érdemes még megemlíteni a fürdés után használható szőrkondicionáló balzsamokat, amelyek ápolják a cica bundáját, és nyugtatják a bőrt, valamint az öblítés nélküli, speciális tisztítóoldatokat is. Emellett napjainkban már víz nélkül használható, cicák számára készült szárazsamponok is beszerezhetők, amik kifejezetten jól jönnek olyan esetekben, ha a négylábú doromboló kedvenced ódzkodik a vízzel történő fürdetésétől.

Sajnos a hosszúszőrű cicák esetében gyakori probléma a bunda összeállása, az úgynevezett filcesedés. Ennek orvoslására ideálisak a szőrbontó spray-k, amelyek révén könnyen és gyorsan kigubancolhatod a cicád bundájában kialakult csomókat.

Utoljára módosítva: 2024.02.13