Tejpótló tápszerek kiscicáknak

Ha egy kiscicát valamilyen oknál fogva nem szoptatja, vagy magára hagyja az anyja, és nincs lehetőség egy „pótmamát” találni a számára, akkor a szakszerű táplálása meglehetősen problémás lehet az erre célra alkalmas macska anyatejpótló tápszerek nélkül. A tehéntej azért nem felel meg a kismacskák etetésre, mivel a macska egy ragadozó állat, míg a szarvasmarha egy nagytestű növényevő emlős, ezért az anyateje teljesen más összetételű, mint a macskáé.

Régebben a macska tulajdonosok, ha nem volt más lehetőség, akkor kecsketej használatával oldották meg a kismacskák etetését, azonban a kecske anyateje – bár egy fokkal jobb, mint a szarvasmarháé – sem tökéletesen megfelelő az apróságoknak. Amennyiben anyatejes táplálásra szoruló kölyökmacskád van, és nem tudsz gondoskodni mama cicáról a számára, akkor az egyetlen járható út a szakszerű táplálására az anyatejpótló szerek használata. Ezek a termékek a születéstől egészen az elválasztásig megfelelők a kiscicáknak, minden a számukra szükséges tápanyagot optimális mennyiségben tartalmaznak, semmilyen emésztő-szervrendszeri problémát nem okoznak, és ideális ütemű fejlődést biztosítanak.

A webshopunk kínálatában többféle tejpótló termék közül választhatsz, amelyek mindegyike megfelel az apró kis szőrgombócok etetésére. Emellett érdemes egy mérőkanalat és cumisüveget is beszerezned. Rendkívül fontos továbbá, hogy az adott termék alkalmazásánál minden esetben olvasd el figyelmesen és szó szerint tartsd be a gyártó által rendelkezésre bocsátott használati útmutató!

Utoljára módosítva: 2024.02.13