Kutyakerítések, kutya ajtórácsok, elkerítők a lakásba

Zavar, hogy kutyádnak állandó bejárása van a lakásod minden egyes szobájába? Esetleg szeretnél egy kis időre "megszabadulni" az állandóan a lábad nyomában járó négylábútól anélkül, hogy zárt ajtók mögé kellene rejtőznöd?

Szerencsére nekünk itt az Okosgazdin erre a problémára is van megoldásunk. Legyen szó kis-, vagy nagytestű kutyáról, a nálunk kapható praktikus elkerítők, kerítések és kapuk minőségi megoldást nyújtanak, hiszen segítségükkel elkerítheted kutyád elől a lakásod különböző helységeit, szobáit, vagy akár lépcsőit is.

Az ember és a kutya között ősidők óta szoros kapcsolat alakult ki. Ez az összeköttetés azonban magával hordozza a felelősséget is kedvencünk biztonságáért és megfelelő tartásáért. A négylábú barátainkkal való jó kapcsolathoz mindemellett elengedhetetlen a személyes tér is, így az itt található kutyakerítések, kutya ajtórácsok és elkerítők ennek a kialakításában lesznek a segítségedre a háztartásotokban.

Ezekkel a Németországból származó, kiváló minőségű Trixie termékekkel tökéletesen ki tudjátok alakítani a szükséges elválaszott tereket, úgy, hogy közben nem kell sem fúrni, sem más egyéb változtatást eszközölni a lakásotokban.

A kutyakerítés az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy biztonságban tartsuk kedvencünket, illetve megfelelő személyes ter(ek)et alakítsunk ki számára. Ezekből sokféle típus létezik, a nálunk megtalálhatóak többsége fából készült vagy fa kerettel rendelkezik, egyes típusokon átjáró ajtó is található.

Hogyan válasszunk kutyakerítést?

A kiválasztásnál több szempontot is figyelembe kell venni. Fontos, hogy olyan magasságú kutyakerítést válasszunk, amely megfelel kedvencünk méretének és a habitusának, illetve jól gondoljuk át, hogy hol szeretnénk használni ezeket az elválasztókat. A magasság mellett az sem mindegy, hogy milyen széles az ajtó, ahol használni szeretnénk. Mérjétek le az ajtókeret szélességét, nehogy rossz méretű kutyarácsra essen a választás.

Nem árt tudni, hogy némelyik elkerítőn van beépített ajtó is, ami jóval kényelmesebbé teszi a kutyakerítés használatát.

Mikor jöhet jól még egy kutya elkerítő?

Sok esetben praktikus megoldás lehet egy kutyakerítés. Lássunk is néhány példát ezekre.

Használatával lehetőségetek van arra, hogy időszakosan kialakítsatok egy elszeparált teret a kutyának, ahova le tud heveredni, illetve van elég vize, esetleg némi eledele, ha hosszabb ideig kell várnia rátok. 

Ha vendégek érkeznek a lakásba, akkor is nagy hasznát vehetjük, így kiskutyánk nem fogja lerohanva üdvözölni az ajtón éppen belépő vendégeket.

Mivel ezek a kutyarácsok számodra könnyen áthelyezhetők, így például több kutyus esetén etetéskor is jól jöhetnek, ezzel külön teret tudsz létrehozni, így elkerülve az esetleges rivalizálást. 

Olyan esetekben is jól jöhet, ha például nem szeretnénk, hogy a kutyusnak szabad bejárása legyen valamelyik szobába, amikor nem vagyunk otthon, vagy ha például olyan bútort szeretnénk megóvni, aminek nagy az értéke vagy fontos számunkra. Annak senki sem örülne, ha kölyökkutyánk azon koptatná a körmeit vagy próbálgatná az éppen előbújó fogait.

Lépcső esetén, ha nem szeretnénk, hogy kutyusunk fel vagy le menjen, kockáztatva, hogy akár le is eshet onnan, vagy csak szeretnénk a lépcső burkolatát megóvni a karmolásoktól. 
A nálunk kapható elkerítők és ajtórácsok fehér színeikkel és fa textúrájukkal könnyen beilleszthetők a lakás összképébe, és lehetővé teszik számunkra, hogy egy biztonságos és jól szervezett környezetet teremtsünk a kutyáink számára, miközben megőrizzük a saját otthonunk rendjét és nyugalmát is.

Amennyiben bármilyen további információra lenne szükséged a kutyakerítéseinkkel kapcsolatban, kérlek ne habozz, keress bennünket az elérhetőségeinken, munkatársaink segíteni fognak neked! 😊

Utoljára módosítva: 2024.02.13