Kutyapelenkák és kutyanadrágok

A szobatisztaságra való nevelés bizony nem egyszerű feladat. Az Okosgazdin megtalálható széles kutyapelenka választék viszont jócskán megkönnyíti majd a dolgodat, és biztosan megtalálod az igényeiteknek legmegfelelőbbet. Ezeknek a kifejezetten kutyák számára kifejlesztett, földre helyezhető, csúszásgátlóval felszerelt pelenkáknak a segítségével kölyök kutyád könnyedén megtanulja majd, hogy hol szabad elvégeznie a dolgát. Úgy érzed, a szobatisztaság elérése nálatok nehezebb feladat? Ne ess kétségbe, kínálatunkban többféle kutyapelenkára szoktató spray is szerepel, amivel a siker szinte garantált.

Az Okosgazdin kapható kutyapelenkákat nem csak kölyökkutyák nevelésénél, de idősödő, inkontinencia zavaros, vagy egyéb betegségben szenvedő kutyádnál is alkalmazhatod. A hordható kutyapelenka nadrág használatának köszönhetően nem vár többé váratlan, feltakarítandó "baleset" a padlón vagy a szőnyegen, hiszen senior kutyád kényelmesen könnyíthet magán, mikor már nem tudja tovább visszatartani vizeletét (esetleg székletét). Ez a típus túlzott izgalmi állapotban bepisilő kutyád számára is tökéletes, egyben kényelmes megoldás. Kínálatunkban található mosható kutyapelenka is, mely költségkímélő mivolta mellett környezetbarát alternatívát is jelent.

Kutyapelenka rendelés esetén számos kutyapelenka méretből választhatsz, sőt több illatosított változatot is találhatsz nálunk. Minden kutyapelus közös és egyben legfontosabb jellemzője, hogy kiváló nedvszívóságuknak köszönhetően szárazon tartják majd kedvenced minden életkorban és élethelyzetben, egyben megkímélik lakásodat is a kellemetlen foltoktól és szagoktól.

Mire jó a kutyapelenka?

A legtöbb kutyagazdi számára meglepő az első alkalom, amikor akár a tartást megelőző kutatás során, akár egy már meglévő kölyökkutya esetleges "balesete" révén találkozik a kutyapelenka fogalmával. Mikor és miért, de főleg hogyan kell jól használni? Melyik a számomra legmegfelelőbb típus? Hogyan történik a helyhez szoktatás? Egy ponton ezek a kérdések biztosan felmerülnek. Mi pedig szeretnénk segíteni Neked abban, hogy alaposabban megismerhesd a kutyapelenka "intézményét", hogy kínálatunkból a számodra legmegfelelőbbet választhasd majd ki.

Kezdjük az alapoknál. A kutyapelenka elsődleges célja, hogy lakásunkat megóvja attól, hogy kutyánk összepiszkítsa. Felső, erősen nedvszívó rétege magába szívja a kutyapiszkot és meggátolja a kellemetlen szagok terjedését. Az alsó réteg megtartja a nedvességet, és nem engedi azt átszivárogni. Egyes típusok illatosítással, szagsemlegesítő hatással vagy extra nedvszívó képességgel rendelkeznek, ezen tulajdonságok azok, amik befolyásolják azt, hogy mennyi az ára. Kutyapelenka házilag is előállítható persze, azonban ezek használatát azért nem javasoljuk, mert eredményességük és higiénikusságuk sajnos nem lesz képes megközelíteni pl. egy Assorbipiu kutyapelenka "profi" szintjét.

Elsőre nem is gondolná az ember, hányféle olyan élethelyzet van, amikor a kutyapelenka használata indokolttá válik. Például biztos tudod, hogy a kölyökkutyákat nem szabad kivinni a szabadba addig, míg minden oltásukat meg nem kapták, és teljesen védetté nem válnak - ez akár 6-12 hetet is jelenthet. Kis- és nagydolgukat azonban ebben az időszakban is el kell végezniük valahol. Sőt, a későbbiekben, amikor Te napközben dolgozol, vagy valamiért a megszokottnál hosszabb ideig vagy távol, elfordulhat, hogy lakásban tartott kutyusod nem tudja kivárni míg hazaérsz, és megtörténik a baleset, valahova odapiszkít. Amellett, hogy számodra bosszúság, szegény kutya is szenved, mielőtt végül könnyít magán. Néhány esetben az ilyen baleseteket ismert betegség, vagy akár az időskor is előidézheti, melyre szintén megoldást kell találni. De ez csupán néhány lehetséges eset, mely indokolttá teszi a kutyapelenka vásárlását és időnkénti, vagy akár rendszeres használatát.

A kutyapelenka használata

Miután kitaláltuk, hol legyen az az állandó, egyetlen hely lakásunkban, ahol kutyánk elvégezheti a dolgát, a pelenkát egyszerűen csak oda kell helyeznünk. A legtöbb típus szélén ragasztószalag van, így stabilan rögzíthető a padlóhoz. Kiskutyánknak meg kell tanítanunk, hogy mostantól kezdve ez az egyetlen hely, ahol lakáson belül elvégezheti a dolgát, mindenhol máshol pedig tilos. Ha a szobatisztaságra nevelés időszaka úgy érzed, kissé problémás, léteznek olyan kutyapelenkára szoktató spray-k, melyek a kívánt helyre permetezve speciális illatanyagaik révén odavonzzák a kiskutyát. Amennyiben pedig extra biztosítékra vágysz a tekintetben, hogy a kutyapiszok biztosan ne érje el a padlót, esetleg virgonc kiskutyád feltépkedi, vagy akár elhurcolja a padlóra rakott pelenkát, a műanyag kutyapelenka tálca nyújthat megoldást - ezen extra feszítőkeret alátétként biztosítja a maximális higiéniát és stabilitást.

Az elhasznált kutyapelenka cseréje szintén nagyon fontos. A szagsemlegesítő hatást nem tudja örökké fenntartani, és higiéniai okokból is nagyon fontos, hogy maximum néhány alkalom után új darabot helyezz el.

Speciális kutyapelenka nadrág

Sajnos idősödő vagy beteg, esetleg tüzelő kutyákkal együttélve szembesülhetünk vizeletcsepegéssel, inkontinenciával, melyek bosszantó velejárója, hogy kedvencünk a legváratlanabb helyeken piszkíthat maga alá, hiszen valami miatt nem képes rendesen szabályozni a vizelet és/vagy székletürítést. Ezen kényes szituációkban már nem elegendő a fix helyre rögzített pelenka, így a balesetek megelőzésére és ezáltal a mindennapok megkönnyítésére alakították ki a hordható kutyapelust, másképp kutyapelenka nadrágot, vagy kutyapelenka bugyit, amelyekből létezik külön változat szuka és kan kutyáknak is. Ezek is számos méretben rendelhetőek.

Ha további információkat szeretnél megtudni egy-egy konkrét kutyapelusról, akkor javasoljuk, hogy böngészd át korábbi vásárlóink által írt véleményeket, értékeléseket.

Utoljára módosítva: 2024.02.13