Kaparófák, kaparószőnyegek

Ha a cicád a nappalidban lévő kanapén, a foteleken vagy más bútorokon élesítette a karmait és csúnyán megrongálta őket, akkor bizony meglehet, hogy felmerült benned is, hogy egyáltalán érdemes-e új berendezési tárgyakat venned, hiszen azok bármikor hasonló sorsra juthatnak. Szerencsére azért ez a roppant kellemetlen probléma könnyen megoldható néhány mutatós és praktikus kaparófa, vagy más kaparófunkciós cicabútor beszerzésével. Így soha többé nem kell majd amiatt aggódnod, hogy amíg távol vagy a kedvenced kárt tesz a drága bútoraidban, mivel ezekkel a hasznos kiegészítőkkel könnyen leszoktathatod erről a bosszantó szokásról.

A karmok élesítése a macskák belülről fakadó, ösztönös viselkedésének részét képezi. Egész egyszerűen azért élesítik napjában többször is a karmaikat, mert folyamatosan megfelelő állapotban kell tartaniuk őket, de ennek a tevékenységüknek pszichológiai funkciója is van: így vezetik le legkönnyebben az őket ért stresszt. Ha biztosítasz a kedvencednek mutatós, dizájnos kaparófákat is, akkor azokon bármikor, ha kedve szottyan hozzá, kiélheti a természetes karomélesítési ösztönét. Egy attraktív, kaparófunkciós macskabútor, ami még tökéletesen passzol is a lakás többi berendezési tárgyához, igazi dísze lehet az otthonodnak!

A macskabútorok, kaparófák és kaparószőnyegek rendkívül sokféle kialakítással, formában, színben készülnek, így biztos, hogy találsz közöttük olyat is, ami minden tekintetben megfelel a cicád igényeinek, de emellett a te ízlésednek is. Ráadásul a puha plüssel bevont, és szizálkenderes (szizálrostos) karomélesítő részekkel ellátott cicabútorok a játék és a pihenés céljára is ideálisak. Ha egy ilyen típusú termékkel leped meg a kedvenced, akkor észre fogod venni, hogy előszeretettel használja majd alvás és kikapcsolódás céljára is, és amikor felébred, akkor a cicabútor kaparós részein élesít a karmait. Így a lakásod bútorai mindig biztonságban lesznek még akkor is, ha éppen nem vagy otthon. Szerezze örömet a cicádnak és lepd meg egy mutatós kaparófával, vagy egy praktikus, bárhova elhelyezhető kaparószőnyeggel!

Utoljára módosítva: 2024.02.13