2 vélemény alapján

AdTab kullancs és bolha elleni rágótabletta kutyáknak

3 290 2 960 Ft-tól
Ízletes és könnyen beadható, egy hónapos védelem kutyádnak bolhák és kullancsok ellen. Az AdTab egy kicsi, hús ízű rágótabletta kutyák részére, ami gyorsan hat bolhák és kullancsok ellen. Biztonságos, hatékony és már két órán belül elkezd hatni. Az AdTab folyamatosan hat egy egész hónapon keresztül. A készítmény alkalmazható 8 hetes vagy annál idősebb és 1,3 kg vagy annál nagyobb testtömegű kutyák kezelésére, biztonságosságát szigorúan, klinikai tesztekkel ellenőrizték, amelyek során egyértelmű megállapítást nyert, hogy a hatóanyag nem lép kölcsönhatásba más, kutyáknál gyakran használt gyógyszerekkel. Gyors, kényelmesen alkalmazható és közvetlenül megvásárolható, vény nélkül. Sertésjmájas ízben.

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Elanco AdTab rágótabletta kutyáknak

Hogyan működik az AdTab kutyáknak?
Kiterjedt kutatások igazolják, hogy az AdTab hatóanyagát a kutyák jól tolerálják, amely kiemelkedően hatékony a használati utasításban előírtak szerint alkalmazva. A hatóanyaga a lotilaner, ami túlzott stimulációt vált ki a bolhák és kullancsok idegvégződésein, és gyors pusztulásukat eredményezi. Az újonnan rákapcsolódott bolhákat 4 órán belül, a készítmény beadása előtt már meglévőket pedig 6 órán belül elpusztítja. Kullancsok (I. ricinus) esetében a beadást megelőzően rákapcsolódottak 8 órán belül elpusztulnak.

Csak a bolhákra és kullancsokra hat, kutyára és emberre nem. Egész hónapban hatékony.

Hogyan kell alkalmazni az AdTab-ot?

 • 1. Lépés: Válaszd ki a kutyád méretének és testtömegének megfelelő AdTab-ot.
 • 2. Lépés: Vedd ki a tablettát a csomagolásból.
 • 3. Lépés: Tedd a tablettát az eleségbe vagy add kézből kedvencednek.
 • 4. Lépés: A rágótablettá(ka)t etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni. Ismételd havonta.

Sajnos mint minden más készítménynél, úgy ennél a terméknél sem lehet azt mondani, hogy 100%-os védettséget nyújt. Azonban helyesen alkalmazva, rendszeresen beadva nagyon kevés az esélye annak, hogy a kutyád komoly betegséget kapna el ezen élősködőktől.

Betegségek ismertetése:

 • Babézia: A babézia- a kutyák rettegett betegsége blogcikkünkben részletesen kifejtettük ezt a nagy veszélyt jelentő kórt. Ez az egysejtű ott lapul a kullancsokban, és a csípés utáni 2-7 napon belül jelennek meg a tünetei. Ez lehet láz, levertség, sötét vizelet. Az egysejtű a vörösvértestekben szaporodik és a kutya szervezete lényegében a saját vörösvértestjeit kezdi el pusztítani, így harcolva ellene.  Gyógyítása kétesélyes, időben észre véve nagyobb az esély a túlélésre. 
 • Lyme kór: Ez az egész szervezet betegsége, amelyet a borrelia burgdorferi nevű baktérium okoz. Tünetei a látás- és hallászavar, az egyensúly problémák, valamint a szívritmus zavar, bénulás is. Sajnos ránk is veszélyes ez a betegség. Úgyhogy emiatt is fontos, hogy olyan készítményt használjunk, amely megöli a kullancsot. 
 • Demodikózis: A demodex atkák (Demodex canis) szintén a kutyán élnek normál egészséges kutya esetén is, azonban gondot okoz a túlzott elszaporodásuk immunrendszer gyengeség esetén. Testszerte kopaszodást, erős viszketést okoznak a bőrének ezek az atkák. Diagnózis felállítás vizsgálat és bőrkaparék után könnyen felállítható sokszor. A kezelés hatására a vakarózás gyorsan mérséklődik, a többi tünet együttessel együtt.

A parazitáknak el kell kezdeniük a táplálkozást a gazdaállaton, hogy a lotilanerrel érintkezésbe kerülhessenek, ezért a paraziták által terjesztett fertőző betegségek átvitelének a kockázata nem zárható ki

Adagolás:

Szájon át történő alkalmazásra. Az állatgyógyászati készítményt a következő táblázatnak megfelelően kell adagolni a 20–43 mg lotilaner/testtömeg kg adag biztosításához.

 • 1.3 - 2.5 ttkg között: 1 db AdTab 56 mg tabletta
 • 2.5 - 5.5 ttkg között: 1 db AdTab 112 mg tabletta
 • 5.5 - 11 ttkg között: 1 db AdTab 225 mg tabletta
 • 11 - 22 ttkg között: 1 db AdTab 450 mg tabletta
 • 22 - 40 ttkg között: 1 db AdTab 900 mg tabletta
 • 40 ttkg fölött: A tabletták megfelelő kombinálása

Az AdTab a kutyák számára kellemesen ízesített rágótabletta. A rágótablettá(ka)t havonta egy alkalommal etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni. A kullancs és bolhafertőzések optimális kontrollálására az állatgyógyászati készítményt havi gyakorisággal kell alkalmazni, és a helyi epidemiológiai helyzet alapján kell folytatni a bolha- és/vagy a kullancsszezon alatt.

Ellenjavallatok: Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (2)


  Vendég (#2A6D6C)  -  2024. 04. 15. 06:20

  Szép napot! Meg kaptuk a rendelést, Az első tablettát beadtuk! Egy napig nem volt étvágya a kutyus ám, De utána semmi gondot nem tapasztaltunk! Reméljük hatásos lesz, Bolhából kullancsok ellen! Üdvözlet!

  Vendég (#28FA47)  -  2024. 01. 31. 07:13

  A mostani mutáns bolhákat nem tudtuk kúlső írtó szerekkel etüntetni.. Már az őrület határán volt mindenki..
  Ez a tabi.. Bizton állíthatom hatásos..
  Győztunk a harcban.. Jeeeeee

Utoljára módosítva: 2024.02.13