Csőr- és karomkoptatók

A díszmadarak számára rendkívül fontos, hogy rendszeresen koptatni tudják a folyamatosan növő karmaikat és a csőrüket is. Az eredeti élőhelyeiken az eleség keresése és a táplálkozás közben természetes módon kopnak az állatok karmai és csőre, így egyáltalán nincsenek a vadon élő díszmadaraknak karom-, vagy csőrtúlnövésből adódó problémái. Mivel mi, díszmadár rajongók otthon kalitkában, vagy voilerben, röpdében tartjuk őket, ezért valamilyen módon biztosítanunk kell a természetes karom- és csőrkoptatással megegyező hatékonyságú alternatívát erre a célra.

Az Okosgazdi webáruházból rendkívül kedvező áron szerezhetsz be tollas kedvenceidnek különféle csőrkoptatókat, amelyek közül a szépia (közönséges tintahal) váza az egyik legnépszerűbb termék. Ez nem csak csőrkoptatásra, hanem kalcium pótlásra is ideális ráadásul többféle változata érhető el (natúr, vanília, csokoládé, citrom ízű).

Természetesen a karmok rendszeres koptatás ugyanolyan fontos a házi kedvencként tartott díszmadarak (papagáj fajok, pintyek, kanárik) esetében, mint a csőrkoptatás. Erre a célra kiválók többek között az ülő rudakra rögzíthető karomkoptatók, de tőlünk olyan speciális termékeket is beszerezhetsz, mint például a kalitka aljára betehető karomkoptató szőnyegek.

A már említett termékek mellett egyes fából készült, a kalitka tetejére felakasztható madárjátékok is megfelelők csőrkoptatásra. Természetesen érdemes minél több lehetőséget biztosítanod a kedvencednek arra, hogy rendszeresen karban tarthassa a csőreit, ezért egy szépia váz, és egy karomkoptató mindenféleképpen legyen a lakóhelyéül szolgáló kalitkában.

Utoljára módosítva: 2024.02.13