Alice

Csirke- és szárnyasfehérje allergiával, intoleranciával küzdő kutyád részére keresel egy visszafogott árú kutyatápot? Akkor jó helyen jársz, ugyanis a 17 kg-os, gazdaságos kiszerelésű Alice Premium száraz kutyatápok közös jellemzője, hogy egyik változata se tartalmaz csirkét, se egyéb baromfit vagy szárnyast. Ennek köszönhetően egy csirkeallergiás kutya is nyugodtan fogyaszthatja ezeket. Az Alice tápok ára továbbá relatív mérsékelt, legalábbis, ha más csirkementes tápokhoz viszonyítjuk őket.

A legújabb trendek szerinti népszerű ízekben érhetőek el a különböző változatok. A kölyök és növendék kutyusoknak készült Alice kölyöktáp magas energiatartalmú marhahússal készül, így támogatva a kutya növekedését. A táp könnyű emészthetőségét segíti a rizzsel könnyített szénhidráttartalom. Az átlagos aktivitású felnőtt kutyáknak az Alice Premium Adult Croquettes Pork & Potato, avagy sertéses és burgonyás tápot ajánljuk, míg az aktívabb egyedeknek a magasabb fehérjetartalmú Alice Premium Adult Active Pork & Spinach változatot, amelynek ízvilágát a sertéshús és a spenót határozza meg. Ez utóbbi az előbbinél magasabb, 26%-os nyersfehérje tartalmú. Izgalmas ízvilágot képvisel az Alice Premium Adult Balance Lamb & Pumpkin változat is, amely szintén energiadús sertéshússal készül, de bárányhúst és sütőtököt is tartalmaz. Utóbbi fontos béta-karotin forrás, amely egyebek mellett támogatja kutyád látását, szív-és érrendszerét, szőrzetét, így általános egészségét is.

Az Alice kutyatápok tehát megfelelő választást jelenthetnek számodra, ha egy gazdaságos kiszerelésű, csirkehúsmentes, egyben kellő rosttartalmú és a kutyád általános egészségét támogató eledel után kutatsz. Jó tudnod, hogy egyik változat se tartalmaz halat, így az arra finnyás kutyáknak is jó eséllyel ízleni fognak.

Alice kutyatápok a magyar Panzitól

Az Alice kutyatápokat a magyar Panzi gyártja, akihez olyan népszerű kutyatáp márkák tartoznak, mint a FitActive, Julius-K9 és a GetWild.

A Panzi már több mint 25 éves múltra tekint vissza a tápgyártásban, termékeit nem bérgyártásban, hanem saját üzemében állítja elő, ahol mind az eszközparkot, mind receptúrákat folyamatosan fejleszti. A gyártó előbbieknek köszönhetően képes megőrizni tápjai népszerűségét és versenyképességét. Az egyes Panzi márkákban közös, hogy kategóriájában mindegyik kedvező ár/értéket képvisel, ami a nemrég megújult Alice tápokra is hangsúlyozottan igaz.

"Nagyobb kiszerelésben olcsóbb"

A Panzi egy teljesértékű prémium tápsorként alkotta újra az Alice márkát, amely viszont a korábbiakhoz hasonlóan még egy szűkösebb anyagi erőforásokkal bíró gazdi számára is elérhető árfekvésű maradt. Ez is az oka annak, hogy a "nagyobb kiszerelésben olcsóbb" elv alapján az Alice tápokat a gyártó csak 17 kg-os kiszerelésekben kínálja.

Hasonlóan a többi Panzis táphoz, a magyar gyártó az Alice kutyatápok esetében se engedett jópár dologból. Így a megújult Alice kutyaeledelekben sincs szója, ami a kutyák számára emészthetetlen, szintén nem tartalmaznak hozzáadott cukrot vagy mesterséges színezéket, viszont hozzáadott vitaminokat igen, így támogatva a kutya immunrendszerét és egészségét. A felhasznált minőségellenőrzött alapanyagok mindegyike vagy Magyarországról vagy az Európai Unióból származik. És természetesen minden összetevő állatkísérletektől mentes.

Alice kutyatápok

Etetési ajánlás és költség

Az Alice kutyatáp termékoldalakon további információkat is találsz az egyes tápokról, mind azok pontos összetételére vonatkozóan, mind pedig az ajánlott adagolásukat illetően. A napi adag a kutya testsúlyától függően változik, amit felnőtt és idős kutyák esetében napi két adagra bontva adjunk, míg kölyök és növendék kutyák esetén ennél több adagra felosztva. A pontos értékek vonatkozásában lásd a napi etetési mennyiség és költség táblázatainkat, amelyekből a napi etetési költség mellett arra is választ kapsz, hogy hány napig lesz elég egy zsák táp. Az adagolási útmutató természetesen a zsákokon is megtalálható.

Utoljára módosítva: 2024.02.13