Magazin

Kis lakás, kis kutya - nagy gond?
Kutya a lakásban

Akár most költöznél új otthonba kis kedvenceddel, akár egy már meglévő garzonlakásba szeretnél magadhoz venni egy kedves kis szőrmókot, ha betartod a megfelelő szabályokat és elvégzed a kellő intézkedéseket, kényelmes életteret teremthetsz kutyusodnak. Most megmutatjuk hogyan.

Szűrőrendszerek, tószűrők kerti tavakhoz
Nyomás alatti tószűrő és pumpa

Egy halakkal betelepített kerti tó vizét minden esetben szűrni kell valamilyen módon, hiszen csakis így biztosítható a megfelelő biológiai körforgás, és a tó vizében lebegő anyagok is csak egy tószűrő segítségével távolíthatók el.

Kerti tó a nyári kánikulában
Béka a kerti tóban nyáron

A nyári hőségben, még egy viszonylag alacsony betelepítettségű kerti tóban is kialakulhat tartós oxigénhiány. Emellett szinte minden kerti tó tulajdonos szembesült már a nyári algásodás problémájával.

A kerti tó tavaszi karbantartása
Még részlegesen befagyott kerti tó

A kerti tavak mérete meg sem közelíti a természetben található állóvizekét, így hogy folyamatosan az optimális szinten tarthassuk a tó vízértékeit, rendkívül fontos, hogy időről-időre elvégezzük az ehhez szükséges karbantartási tevékenységeket.

Kutya: a kertek ősellensége?
Kutyus a kertben pihen

Én gyerekkoromtól fogva szinte mindig kertesházban laktam, és fontos számomra, hogy szépen gondozott kertem legyen. Ebből a kutyám kedvéért sem akartam engedni.

Így utazz a kutyáddal!
Kutya autóban

A kutyával való utazás - legyen szó akár egy rövid városi sétáról, vagy egy hosszabb kirándulásról, nyaralásról - bizony okozhat nem várt kellemetlenségeket, ezért érdemes jó előre felkészülni és utánajárni a teendőknek.