Magazin

Kutyasampon – tudj meg mindent a fürdetésről!

Hogy mégis mikor mosdassuk meg kedvencünket? Akkor természetesen igen, amikor dögben, trágyában vagy más bűzölgő dologban fetrengett, aminek a szagát nem tudjuk elviselni. Az is előfordulhat, hogy természetes módon alakul ki a kellemetlen szag és megérett egy alapos átmosdatásra.

Segítünk átvészelni a vedlési időszakot!

A kutyák tavasszal és ősszel is vedlési fázison esnek át. A szőrhullajtás tavasszal az intenzívebb, mert ilyenkor válnak meg a vastag téli szőrbundától. A kutyusodnak több dologgal is segíthetsz ilyenkor.

Kis lakás, kis kutya - nagy gond?
Kutya a lakásban

Akár most költöznél új otthonba kis kedvenceddel, akár egy már meglévő garzonlakásba szeretnél magadhoz venni egy kedves kis szőrmókot, ha betartod a megfelelő szabályokat és elvégzed a kellő intézkedéseket, kényelmes életteret teremthetsz kutyusodnak. Most megmutatjuk hogyan.

Szűrőrendszerek, tószűrők kerti tavakhoz
Nyomás alatti tószűrő és pumpa

Egy halakkal betelepített kerti tó vizét minden esetben szűrni kell valamilyen módon, hiszen csakis így biztosítható a megfelelő biológiai körforgás, és a tó vizében lebegő anyagok is csak egy tószűrő segítségével távolíthatók el.

Kerti tó a nyári kánikulában
Béka a kerti tóban nyáron

A nyári hőségben, még egy viszonylag alacsony betelepítettségű kerti tóban is kialakulhat tartós oxigénhiány. Emellett szinte minden kerti tó tulajdonos szembesült már a nyári algásodás problémájával.