Magazin

Hard Dog Race Wild - Egy verseny kutya kemény párosoknak
HDR 2017

Szeptember 2-án rendezik meg Piliscséven az első Hard Dog Race Wild-ot, amely 12 kilométeres, és 22 akadályt kell leküzdeniük a versenyzőknek. „Churchillel szólva, nem ígérhetünk mást, mint erőfeszítést, verítéket és könnyeket.” – figyelmezteti jó előre a nevezőket Púza András, a verseny ötletgazdája.

A tökéletes ágy kutyád számára

Ha a tökéletes ágyat keresed kedvenced számára, bizony jó helyen jársz. Az Okosgazdi webáruházban hatalmas választékban találsz kutyaágyakat, legyen az kicsi, nagy, ovális, négyzetes, egyszerűbb, vagy mintás. Csak győzz válogatni.

Nagytestű kölyökkutyák megfelelő etetése

Az Okosgazdihoz sok kérdés érkezik azzal kapcsolatban, hogy mivel érdemes etetni új kedvencünket. Igaz ez a nagytestű kölyökkutyák vonatkozásában is, ahol különösen oda kell figyelnünk, hogy mivel etetjük őket. Bár rengeteg kiváló táp kapható, épp a bőség zavara az, ami könnyen kétségbe ejthet minket. Szerencsére a legtöbb tápon pontos tájékoztatást olvashatunk arról, hogy az milyen korú, testméretű, esetleg fajtájú kutyának ajánlott a leginkább.

Hard Dog Race - Egy új kutyás sport van születőben?

A pünkösdi hétvégén rendezték meg 775 nevezővel a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyt, a Hard Dog Race-t Base és Junior távon. A legfiatalabb kétlábú versenyző 9, a legidősebb 73 éves volt. Az indulók között hazánkon kívül Ausztria, Horvátország, Németország, Románia, Szlovákia és Svájc képviselői voltak jelen.

A kisállatok időskora - Amikor a kis rágcsálónk megöregszik
Csincsilla diót eszik

Az egerek, patkányok, hörcsögök, tengerimalackok és csincsillák öregszenek, csakúgy, mint mi. Az idősebb korral kihívássá válhat számukra a kötelekre vagy rudakra való felmászás. Ezért érdemes ebben a korban az élőhelyüket a kor szükségleteihez igazítani.

Hogyan találhatod meg a megfelelő eledelt macskád számára?

Nem mindig könnyű különbséget tenni a magas minőségű macskaeledelek és a piacon elérhető olcsóbb termékek között. Sokszor utóbbiak is igen szépen vannak csomagolva és első ránézésre hasonlónak tűnnek. De ez csak a felszín és valójában nincs is felsőfokú élelmiszermérnöki ismeretekre szükséged, hogy észrevedd a komoly különbséget.