6 vélemény alapján

Frontpro bolha és kullancs elleni rágótabletta kutyáknak

A Frontpro főtt marha ízesítésű rágótabletta megóvja kedvenced a bolháktól és a kullancsoktól. Jó választás, ha a kutyád allergiás lett valamilyen spot on cseppre, esetleg nem bírja elviselni magán a nyakörvet. Csak annyi a teendőd, hogy minden hónap azonos napján adj neki egy rágótabletát és készen is vagytok. A Frontpro egy újszerű, afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. Egyetlen tabletta egy hónapig tartó védelmet biztosít (a dobozban 3 tabletta van, de ezek darabonként is megvásárolhatóak - a termékfotón az eredetileg 3 db tablettát tartalmazó doboz látható). Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor az a táplálékkal is beadható.

Most felfújható strandlabdát adunk ajándékba a megjelölt Frontpro termékekhez:

Frontpro felfújható strandlabda ajándékba

Termékvariánsok betöltése...

Hasonló termékek
Kapcsolódó termékkategóriák
Részletes termékinformációk

Frontpro rágótabletta kutyáknak

Afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha- és kullancs fertőzöttség ellen. Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

A Frontpro rágótablettával történő kezelés tablettánként 1 hónap védelmet nyújt a bolhák és a kullancsok ellen. A kullancsfertőzötség elkerülése érdekében a kezelést az egy hónap leteltével meg kell ismételni, a kutya havonta 1 db tablettát kell kapjon. A bolhák és kullancsok ellen pedig egész évben érdemes védekezni, mivel komoly, akár az életükbe kerülő betegségeket is hurcolhatnak. 

Mivel a Frontpro rágótabletta használata során a kutya testfelületére nem kerül hatóanyag, így nem rendelkezik távoltartó, repellens hatással. A bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodniuk az állaton, és el kell kezdeniük vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, minthogy az beolthatná a fertőzést a gazdatestbe, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen.

Egy dobozban három tabletta lapul, úgyhogy egy negyed évre le van tudva a vérszívó gond. 

Jellemzők:

 • Afoxolaner tartalmú készítmény. Az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer.
 • Hatékony a kifejlett bolhák valamint számos kullancsfaj - többek között a Dermacentor reticulatus és D. variabilis, Ixodes ricinus és I. scapularis, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum, és Haemaphysalis longicornis - ellen.
 • A bolhákat 8 órán belül, a peterakás előtt elpusztítja, megelőzve a lakás szennyeződését.
 • A kullancsokat 48 órán belül elpusztítja.
 • Szúnyogokat távol tartó hatással a készítmény nem rendelkezik.
 • Egy dobozban három tabletta lapul, ezáltal egy doboz megvásárlásával egy negyedévre le van tudva az élősködők elleni védekezés. 1 db tabletta 30 napos védelmet biztosít.
 • Főtt marha ízesítésű (nem tartalmaz állati eredetű fehérjét)
 • Könnyen beadható! Étellel vagy anélkül is beadható.

Használata javallott: 

 • Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.
 • Kutyák kullancsfertőzésének (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére. Egyetlen kezelés legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat.
 • A bolháknak és a kullancsoknak meg kell telepedniük a gazdán és el kell kezdeniük táplálkozni ahhoz, hogy a hatóanyag hasson rájuk. 
 • Babézia (kullancs) elleni védekezésként. Lásd alább...
 • Lyme kór (kullancs) elleni védekezésként. Lásd alább...
 • A demodikózis (Demodex canis) kezelésére (a demodex atkák túlszaporodása). Lásd alább...
 • A Sarcoptes rühösség (Sarcoptes scabiei var. canis) kezelésére.
 • Bélférgesség (bolha) ellen.

Sajnos mint minden más készítménynél, úgy ennél a terméknél sem lehet azt mondani, hogy 100%-os védettséget nyújt. Azonban helyesen alkalmazva, rendszeresen beadva nagyon kevés az esélye annak, hogy a kutyád komoly betegséget kapna el ezen élősködőktől. Betegségek ismertetése:

 • Babézia: A babézia- a kutyák rettegett betegsége blogcikkünkben részletesen kifejtettük ezt a nagy veszélyt jelentő kórt. Ez az egysejtű ott lapul a kullancsokban, és a csípés utáni 2-7 napon belül jelennek meg a tünetei. Ez lehet láz, levertség, sötét vizelet. Az egysejtű a vörösvértestekben szaporodik és a kutya szervezete lényegében a saját vörösvértestjeit kezdi el pusztítani, így harcolva ellene.  Gyógyítása kétesélyes, időben észre véve nagyobb az esély a túlélésre. 
 • Lyme kór: Ez az egész szervezet betegsége, amelyet a borrelia burgdorferi nevű baktérium okoz. Tünetei a látás- és hallászavar, az egyensúly problémák, valamint a szívritmus zavar, bénulás is. Sajnos ránk is veszélyes ez a betegség. Úgyhogy emiatt is fontos, hogy olyan készítményt használjunk, amely megöli a kullancsot. 
 • Demodikózis: A demodex atkák (Demodex canis) szintén a kutyán élnek normál egészséges kutya esetén is, azonban gondot okoz a túlzott elszaporodásuk immunrendszer gyengeség esetén. Testszerte kopaszodást, erős viszketést okoznak a bőrének ezek az atkák. Diagnózis felállítás vizsgálat és bőrkaparék után könnyen felállítható sokszor. A kezelés hatására a vakarózás gyorsan mérséklődik, a többi tünet együttessel együtt.

Adagolás:

Az Frontpro tabletták rághatóak és ízletesek a legtöbb kutya számára.
Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

 • 2-4 ttkg között: 1 db Frontpro 11 mg rágótabletta
 • 4-10 ttkg között: 1 db Frontpro 28 mg rágótabletta
 • 10-25 ttkg között: 1 db Frontpro 68 mg rágótabletta
 • 25-50 ttkg között: 1 db Frontpro 136 mg rágótabletta
 • 50 ttkg feletti kutyáknál a különböző/azonos erősségű rágótabletták megfelelő kombinációját kell alkalmazni. A tabletták nem oszthatóak.

Felhasználási javaslat:

 • Bolha és kullancs fertőzöttség kezelése: havonta a teljes bolha- és/vagy kullancsszezon alatt, a helyi járványtani helyzetnek megfelelően.
 • A demodikózis (Demodex canis) kezelése: havonta alkalmazva mindaddig, amíg két egy hónap különbséggel vett bőrkaparék eredménye negatív nem lesz. A súlyos esetek a havonta végzett kezelések meghosszabbítását igényelhetik. Mivel a demodikózis multifaktoriális betegség, ahol csak lehetséges, ajánlott a háttérbetegség megfelelő kezelése is.
 • A Sarcoptes rühösség (Sarcoptes scabiei var. canis) kezelése: havonta alkalmazva a készítményt két, egymást követő hónapban. A készítmény további havonkénti alkalmazása a klinikai értékelés és a bőrkaparékok vizsgálati eredménye alapján dönthető el.
 • A Frontpro tabletta ízesített, így a legtöbb esetben magától elfogadják a kutyusok, jutalomfalat gyanánt. A jobb felszívódás érdekében érdemes étkezéssel egybe kötve oda adni a számukra. 
 • Ha rövid időn belül (2-3 óra) hányás jelentkezve, érdemes kiegészítő kezelést abban a hónapban alkalmazni, mert előfordulhat, hogy nem szívódott fel a tabletta hatóanyaga. Azonban ne alkalmazzunk dupla dózist a pótlásra!

Ellenjavallat:

Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt és rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Különleges tárolási előírás:

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon az EXP után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

A parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk, ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyáknál és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

Egyszerre csak egy rágótablettát vegyen ki a buborékcsomagolásból azért, hogy a gyermekek az állatgyógyászati készítményhez ne férhessenek hozzá. A buborékcsomagolást a benne maradó rágótablettákkal helyezze vissza a papírdobozba.
Használat után mosson kezet.

Vemhesség és laktáció:

A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás:

A maximális adag 5-szörösével kettő-négy hetes időközönként 6 alkalommal megismételt kezelést kapó 8 hetesnél idősebb egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

Egy doboz tartalmaz: 3 db szögletes tabletta

További megjegyzés: kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra

Értékeld a terméket!

Oszd meg a véleményed a termékről, ezzel segítve a többi gazdit!

Fontosnak tartjuk, hogy csak tartalmas és megfelelően szerkesztett, a felhasználók számára értékkel bíró tartalom jelenjen meg az oldalon. Ebből adódóan csak olyan hozzászólásokat tudunk megjeleníteni, amelyek ezen feltételeknek megfelelnek.

Értékelések (6)


  Vendég (#2A471A)  -  2024. 04. 12. 06:41

  A cseppentőre sajnos allergiás a kutyám, ezert próbáltam a rágótablettát félve, mert a fereghajtó tablettát nem hajlandó megenni.. Ezt is többszöri próbálkozásra volt hajlandó, de sikerült:-)remélem a hatása is jó lesz:-)

  Vendég (#281F83)  -  2023. 12. 10. 19:08

  Nagyon jó!
  Sajnos annó megcsípte egy kullancs, Azóta minden hónapban veszek... Pláne mert kinti-benti!

  Vendég (#2571C7)  -  2023. 08. 20. 06:10

  A kutyàim rögtön elfogadtàk!
  Nem volt tőle se gyomorbàntalmuk, semmi negatív mellékhatás.
  A bolhákat valóban hamar elpusztította.
  Meg vagyok elégedve a termékkel!

  Vendég (#24D42F)  -  2023. 07. 23. 06:08

  Szuper

  • Vendég (#277F69)

   Köszönöm a gyors szálitást, Hatásos a tabletta, Hamar elpusztíthatatlan a bolhákat!Csak ajánlani tudom mindenkinek!

   2023. 11. 19. 11:04
  Ide kattints, ha erre válaszolnál
Utoljára módosítva: 2024.02.13