Légfrissítők, szagtalanítók

Cica tulajdonosként biztos te is találkoztál már azzal a problémával, hogy egy idő után a macskaalom, amely még nem érett meg ugyan a cserére (a csomósodó macskaalmok elég sokáig használhatók), viszont kellemetlen szagokat (pl. vizeletszag) áraszt. Tény, hogy a zárt, ajtóval ellátott macska wc-k sokkal kevésbé engedik elterjedni a kellemetlen szagokat a lakásban, de a nyári melegben, a fokozott párolgás miatt azért ezek sem nyújtanak tökéletes megoldást a problémára.

Az ember persze a macska toalett különböző helyeken történő elhelyezésével (pl wc-ben, fürdőszobában, macskaajtóval ellátott szekrényben stb.) is trükközhet, de az ideális megoldást kizárólag csak a légfrissítők és a szagtalanítók nyújtják. Ezek segítségével maradéktalanul megszabadulhatsz az ammónia szagtól, ami nem csak téged és a családod többi tagját, hanem a cicát is módfelett zavarja, még ha ezt nem is tudja neked szóvá tenni. A macskaalom szagtalanítók olyan speciális készítmények, amelyek az aktív komponenseiknek köszönhetően maradéktalanul megkötik a kellemetlen szaganyagokat, így a macskaalom hosszabb ideig lesz használható, és a lakás levegője is friss marad.

Sajnos időnként az is megesik, hogy a kedvenced nem az arra megfelelő helyen végzi el természetes szükségleteit (pl. ha az alomtálcája nincs kitakarítva, vagy ha „jelezni” akar valamit őkelme). Ilyen esetekben jó ha kéznél van egy olyan szagtalanító, ami textil anyagokon (szőnyeg, bútorkárpit stb) is képes semlegesíteni a kellemetlen szagokat. Az ilyen típusú termékek a használatot követően általában nem hagynak foltot maguk után, de az alkalmazásuk előtt azért érdemes egy próbát tenni velük az érintett felület egy kisebb részén.

Utoljára módosítva: 2024.02.13