Táplálékkiegészítők, vitaminok, ásványi anyagok kisállatoknak

Még ha a lehető legnagyobb gonddal, és kellő odafigyeléssel is állítod össze az általad tartott kisemlős, rágcsáló étrendjét, akkor is szüksége lehet különféle táplálékkiegészítőkre, amelyek támogatják az immunrendszerét és biztosítják a szervezete optimális működéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

A széles termékválasztékunknak köszönhetően számos különféle típusú, kisemlősök számára készült táplálékkiegészítő, kiegészítő eleség, illetve vitaminokkal dúsított készítmény közül választhatsz. A rágcsálók esetében az egyik legfontosabb táplálékkiegészítő, az úgynevezett nyalósó, amely révén azok hozzájuthatnak a számukra oly fontos ásványi anyagokhoz. Emellett kiváló kiegészítői a kedvenced „alapmenüjének” a különféle, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított rágcsáló rudak, rágcsáló snackek és granulátumok is.

A legtöbb rágcsálók számára készült táplálékkiegészítő eleség rendszeres jelleggel is adható a kedvencednek. A kivételt ez alól a folyékony multivitamin oldatok képezhetik, ugyanis megeshet, hogy az általad tartott kisemlős esetében csak kúraszerűen ajánlott egy adott termék alkalmazása - elkerülendő a vitamin túladagolás esetén fellépő problémákat. Ilyen típusú termékek alkalmazása előtt minden esetben alaposan tanulmányozd át a gyártó által mellékelt használati útmutatót, és szó szerint tartsd be az abban leírtakat!

Utoljára módosítva: 2024.02.13