Fésűk, kefék kisállatoknak

Ha kutyust, cicát, vagy például valamilyen hosszúszőrű tengerimalac tenyészváltozatot (vagy más hosszúszőrű kisemlőst) tartasz, akkor rendszeresen gondoznod kell a kedvenced bundáját, hogy eltávolíthasd a levedlett szőrt, megszűntethesd az összeállt befilcesedett részeket stb.

Erre a célra az emberi használatra gyártott kefék és fésűk nem alkalmasak, ezért olyan speciális, a házi kedvencek bundájának gondozására szolgáló fésűket, keféket, furminátorokat kell beszerezned, amelyek révén problémamentesen elvégezhető ez a procedúra. A webshopunk kínálatában többféle terméket találsz, amelyek használatával mindig ápolt és gondozott lesz a kedvenced szőrzete. Az általunk forgalmazott termékek között olyan speciális fésűk is találhatók, amelyek révén még az állat szőrzetében lévő külső élősködők is gond nélkül eltávolíthatók.

A cicák és a kutyák általában kifejezetten szeretik, ha a gazdájuk alaposan kikeféli a bundájukat, főként olyankor, ha egy olyan kefét használ erre, ami a bőrüket is gyengéden masszírozza. Egy ilyen kefe használata rendkívül kellemes érzést okoz az állatnak, és javítja a felső bőrszövet vérkeringését is. Vannak azonban például olyan félősebb házi kedvencek (egyes cicák, de példának okáért a tengerimalacok is ebbe a „táborba” tartoznak), amelyek számára a bundájuk klasszikus szőrzetgondozó eszközökkel történő kifésülése/kikefélése felér egy tortúrával. Számukra ezért sokkal inkább megfelelnek az úgynevezett „simogató kesztyűk”. Ha egy ilyet vetsz be a cél elérése érdekében, akkor a kedvenced azt fogja hinni, hogy csak simogatod, viszont ugyanolyan hatékonysággal gondozhatod vele a bundáját, mint egy hagyományos kisállat fésűvel, vagy kefével.

Utoljára módosítva: 2024.02.13