Eledelek nyulaknak és egyéb rágcsálóknak

Ha egy kedves kis rágcsáló büszke gazdija vagy (hörcsög, tengerimalac, nyúl, csincsilla stb.), akkor ahhoz, hogy hosszú, boldog és egészséges élete lehessen a kedvencednek olyan eleségekkel kell etetned, amelyek minden téren megfelelnek a számára. Egyes rágcsáló fajok bélflórája – ilyen például a tengerimalac is – rendkívül érzékeny, és könnyen felborulhat, ha nem jutnak hozzá a számukra szükséges mennyiségű rosthoz és egyéb tápanyagokhoz. A bélflóra felborulása emésztő-szervrendszeri problémákhoz, hasmenéshez és súlyos betegségekhez vezethet.

A webshopunk kínálatában bármilyen rágcsáló faj számára megtalálod a tökéletesen megfelelő alapeleségeket és természetesen a táplálékkiegészítőket, valamint a különféle rágcsáló csemegéket, snack-eket is (pl. ízletes magvas rudakat). Ha rágcsálót tartasz, akkor fontos tudnod, hogy a rágcsálók fogazata az életciklusok során folyamatosan növekedésben van, ezért feltétlenül szükséges számukra annak rendszeres koptatása. A különféle magkeverékek is megfelelnek a célra, de a termékeinek között speciális, különféle ízesítésű fogkoptató köveket is találsz, amelyek rendkívül kedvező árfekvésűek és tökéletesen megfelelnek a célra.

Az általunk forgalmazott kiváló minőségű szénák ideálisak nyulak/törpenyulak és tengerimalacok számára, mivel alomként is használhatók, de a kedvenceinek előszeretettel fogyasztanak is belőlük, ami kifejezetten jó hatással van az emésztőszervrendszerük működésére. Ha valamilyen ízletes finomsággal szeretnéd kényeztetni a kedvencedet, akkor érdemes időnként megkínálnod valamilyen rágcsáló csemegével, snackkel, vagy vitaminokkal dúsított rágcsáló karikával. Az ilyen típusú termékek ideális kiegészítői a kedvenced alaptakarmányának, és kimondottan jó hatással vannak szervezete megfelelő működésére.

Utoljára módosítva: 2024.02.13