Jutalomfalat kutyáknak

Egy kiválóan kivitelezett parancs végrehajtás, egy új trükk elsajátítása, vagy "csupán" egy imádnivaló pillantás - kedvenced mindig talál rá alkalmat, hogy kiérdemeljen egy finom kutya jutalomfalatot. Ha te is igazán ízletes és egészséges snackekkel szeretnéd jutalmazni kutyádat, akkor bizony jó helyen jársz.

Mi itt az Okosgazdin kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legjobb minőségű jutifalatok közül válogathass kutyád számára. Hatalmas kínálattal állunk rendelkezésedre, melyben a legkülönbözőbb ízű, formájú és állagú kutyasnack-eket és jutalomfalatokat találhatod meg, szóval itt biztosan megtalálod azt a fajta jutifalatot, amiért a kutyád "odalesz".

Mire vársz hát? Böngészd végig webshopunk jutalomfalat kínálatát és kényeztesd kutyádat egy ínycsiklandóan finom jutifalattal!

Kutya jutalomfalat

Fontos kiemelnünk, hogy a kutya jutalomfalatok nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást! Mindazonáltal a jutalomfalatoknak igen fontos szerepe lehet a kutyák nevelésében, képzésében és az egészségük megőrzésében is. Szeretnéd tudni, hogy miért is hasznos, kedvencünk számára, illetve hogy hogy milyen szempontok alapján válasszunk számára ezekből a termékekbből? Akkor kérjük, olvass tovább!

Először is lássuk, hogy milyen kutya jutalomfalatok léteznek. A paletta nagyon széles, sőt egyre szélesebb. Fontos, hogy helyesen válasszunk, ezért hoztunk neked pár pontot, ami segíthet a döntésben: 

  • Méret és állag: Nem mindegy, hogy mekkora kutyánk van, és itt elsősorban a testméretére gondolunk. A kistestű, valamint kölyök kutyáknak készült jutalomfalatok - elsősorban méretükben, de sokszor állagukban is - eltérnek a nagyobb, idősebb társaiknak adható hasonló termékektől. A csomagoláson fel szokták tüntetni, hogy milyen méretű kutyáknak ajánlják, ezt mindig vegyük figyelembe. Kisebb és kölyök kutyák esetében puha és kisebb méretű jutifalatot válasszunk, a nagyobb kutyusoknak pedig válaszhatunk rágósabb, nagyobb falatokat. Ha a termékek méretét nézzük, akkor a termék funkciója szerint is eltérés lehet annak méretében. Így például az úgynevezett training, magyarul tréning jutalomfalat, snack méretét tekintve apró, hiszen célja, hogy a kutyát gyorsan, akár egymás után több alkalommal is, kis jutalomban részesíthessük, ha valamit az elvárásainknak megfelelően megtanult vagy megcsinált. Tehát ez egyfajta kiképző, kondicionáló eszköz a kutyagazdi kezében. Ezek lehetnek amúgy részben vagy teljesen állati, de növényi eredetűek is, utóbbira példa a Barf Love sütőtök tréning jutalomfalat kutyáknak.
  • Egészséges összetevők: A jutalomfalatok relatív széles palettáját teszik ki azon teljesen természetes állati eredetű termékek, amelyek formájukban is megőrizték eredetüket és a kutyák évezredek óta fogyasztanak. Ilyenek a különböző méretű természetes rágókák, rágócsontokok, mint a szőrös vagy sima nyúlfül, a marhafül, a szárított bárányláb, az egész kacsanyak, a marhacupák, a disznócupák és még sokáig sorolhatnánk, de ehelyett lásd inkább a Holisnacks és a Barf Love kínálatunkat. Ha viszont egy más jellegű termékben gondolkodunk, valami komplexebb, funkcionális, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított jutalomfalatban, akkor nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely amúgy természetes és egészséges összetevőkből készült. Keressünk olyan változatokat, amelyek nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízesítőket. Figyelmesen olvassuk el az összetevők listáját, a felsorolásban lehetőleg hús, vagy más egészséges fehérjeforrás legyen az első helyen.
  • A kutya egyedi igényei: Egyes kutyusok egyedi igényekkel rendelkeznek, mert mondjuk érzékenyek, allergiásak bizonyos összetevőkre. Ez megmutatkozhat emésztési problémákban, vagy etetés utáni piros bőrön, általában hasi tájékon, esetleg azt is észlelhetjük, hogy a kutyusunk gyakrabban vakarja magát. Ebben az esetben kísérletezgetés helyett jobb megoldás lehet, ha hipoallergén kutya jutalomfalatot választasz.  Ezeket a jutifalatokat úgy állítják össze, hogy kevesebb olyan összetevőt tartalmazzanak, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki.
  • A hipoallergén jutalomfalatok mellett ezen termékek még egy további szegmensét teszik ki a funkcionális jutalomfalatok, például a különböző fogtisztítók, amelyek alakjuk (pl. szabadalmaztatott csillag formájú rúd - lásd Pedigree DentaStix) révén, esetleg összetételük (lásd az alábbi listázott példákat) révén igyekeznek egészségmegőrző funkciót betölteni:

Miért hasznos, ha van otthon jutalomfalat?

  • Motiváció és oktatás: A jutalomfalatok igazán praktikusak a kutyák motiválására, tanítására, legyen szó egy helyesen elvégzett feladatról, egy ügyesen begyakorolt trükkről vagy csak egy szituációban való helyes viselkedésről. Ilyenkor a már korábban is említett tréning jutalomfalat azonnali visszajelzést ad a kutyának, így könnyebben megérti, hogy mit várunk el tőle, ez pedig ösztönözni tudja őt az új dolgok megtanulására.
  • Kapcsolatépítés a kutyával: A jutalomfalatok segíthetnek abban is, hogy kialakuljon, majd megerősödjön a kapcsolat gazdi és kutyája között. Ha a gazdi a megfelelő pillanatokban jutalomfalatot ad kutyájának - részben az előző bekezdésben taglalt esetekben -, akkor azzal nem csak pozitív visszajelzést ad kedvencének, hanem egyben erősíti vele a kapcsolatát, annak bizalmát, kötődését és ragaszkodását személye felé.
  • Örömszerzés: Valószínűleg már minden gazdi ismeri a saját kedvence örömének a megjelenési formáját, legyen az egy apró farokcsóválás, egy kis ugrálás vagy körbe-körbe szaladgálás. A kutyák nagy örömüket lelik a jutalomfalatokban, viszont az adagolást ne bízzuk rájuk, a legtöbbjük nem hagyna semmit a jutifalat zacskójában! Figyelmesen olvassuk el az adagolási ajánlást, és ne adjunk többet a csomagolásokon feltüntetett mennyiségeknél.
  • Megelőző egészségápolás: A jutalomfalatok nem csak arra lehetnek jók, hogy megjutalmazzuk kedvencünket, számost webáruházunkban is kapható jutalomfalat támogatja az egészségük megőrzését. Talán a legismertebb termék a fogtisztító kutyák számára, ilyen termék például a Pedigree DentaStix - amiről már volt szó -, ez csökkenti a fogkő lerakódását, és kis időre a kutyust is lefoglalja. Amennyiben a kutyusodnak vitamintablettát vagy más gyógyszert kell adnod, és nem fogadja el, segítségül hívhatod a Tixie Hiding Place for Tablets termékünk, melybe ügyesen elrejtheted a kívánt kapszulát, így észrevétlenül tudsz segíteni kutyádnak. 

Ahogy azt láthatod, termékpalettánk a jutalomfalatok terén is nagyon széles, és a hagyományos jutalomfalatok mellett a kutyusok idegrendszerének támogatásától, az izületek támogatásán át az immunerősítő jutalomfalatokig nagyon sok különleges terméket is megtalálhatsz webáruházunkban.

A fentebb említett szempontok mellett az is fontos, hogy kitapasztald, kutyusod mely jutifalatot szereti és melyik az, amelyiket kevésbé. Minden kis és nagy kedvenc más és más egyéniség, esetleg te is tapasztalhattad már, hogy akár egy háztartáson belül élő két kutyus is különböző jutalomfalatokat preferál. Ha azt látod, hogy a kutyád nem rajong valamelyik jutifalatért, akkor próbálj ki vele másikat, a paletta nagyon széles és amúgy sem árt egy kis változatosság!

Amennyiben kérdésed lenne egy adott jutalomfalattal kapcsolatban vagy bizonytalan vagy a helyes döntésben, ne habozz, keress bátran minket az elérhetőségeinken, munkatársaink legjobb tudásuk szerint fognak neked segíteni.

Utoljára módosítva: 2024.02.13