Madáreledelek

A problémamentes díszmadár tartás egyik alappillére a megfelelő minőségű alapeleséggel történő etetés. Természetesen kizárólag csak olyan eleséggel szabad etetned a tollas kedvencedet/kedvenceidet, ami az adott faj speciális igényei szerint van összeállítva, hiszen egy hullámos törpepapagáj számára készült eleség nem felel meg például egy nagytestű afrikai szürkepapagájnak, vagy galambnak, többek között az eleségben lévő magvak összetétele és mérete miatt sem. Az online webáruházunkban bármilyen kedvtelésből tartott díszmadár faj számára találsz tökéletesen megfelelő alapeleségeket, madárcsemegéket, és táplálékkiegészítőket is, amelyeket rendkívül kedvező áron vásárolhatsz meg tőlünk.

A papagájok számára rendkívül fontos a kalcium pótlása és a csőrük koptatása, amit például a kalitkában felakasztható szépia vázzal is megoldhatsz. Az általunk forgalmazott madáreleségek között számos olyan terméket is találhatsz, amely a magfélék mellett szárított gyümölcsöket és egyéb, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag ínyencfalatot is tartalmaz. Törekedj a minél változatosabb etetésre, és lehetőség szerint (főként, ha az általad tartott faj ezt kifejezetten igényli is) egészítsd ki a kedvenced napi menüjét friss - bio - zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűfélékkel.

Ha kertes házban élsz és szeretnél a tél folyamán gondoskodni a kertedben és a környéken élő madarakról, akkor erre a célra ideálisak a madáretetőkben használható magkeverékek, és a fák ágaira felakasztható „cinege golyók”. Ha erkélyes lakásod van, akkor természetesen ott is felállíthatsz egy madáretetőt, és ha rendszeresen eteted a környéken élő madarakat, akkor a tél folyamán bármikor megfigyelheted őket és számos nagyszerű élményben lehet így részed!

Utoljára módosítva: 2024.02.13