Terrárium világítás

Ha az ember optimális körülmények között, az adott állatfaj igényeinek és szükségleteinek figyelembevételével akar az otthonában valamilyen egzotikus hüllő vagy kétéltű fajt tartani, akkor mindenféleképpen gondoskodnia kell a megfelelő terrárium világításról is. Manapság már olyan sokféle, különböző típusú, kifejezetten a terráriumok megvilágítására szolgáló berendezés, fényforrásfajta, kiegészítő eszköz közül lehet választani, hogy szó szerint bármilyen faj problémamentes gondozása megoldható a segítségükkel.

Az általad tartott faj (vagy fajok) fényigényének biztosításához csak ki kell választanod a termékeink közül azt a fényforrást (fénycsövet, kompakt fénycsövet, izzót, vagy ledes fényforrást), amely minden szempontból optimális számára. Természetesen kompakt fénycsövek, izzók esetében a megfelelő lámpatestről is gondoskodnod kell, de beszerezhetsz komplett, mindennel felszerelt terrárium világításokat is tőlünk. Egyes egzotikus hüllő és kétéltűfajok éjszakai – vagy részben éjszakai – életmódot folytatnak, ezért az esetükben speciális világításra is szükséged lehet. Pontosan erre a célra felelnek meg tökéletesen a holdfényt szimuláló fényforrások és lámpák (pl. Exo Terra Night Heat Lamp). A sivatagi, félsivatagi környezetben élő hüllők kifejezetten szeretnek napi szinten napfürdőt venni, ezért az esetükben fontos szempont az is, hogy olyan fényforrással legyen megvilágítva a nappali időszakban a terráriumuk egy része, amely optimális UVB/UVA fénykibocsájtású.

A terrárium fűtésére – is – szolgáló lámpatestek, lámpaburák és egyéb ilyen típusú berendezések használata teljesen biztonságos, mivel védő részekkel (pl. védőráccsal) vannak ellátva, így nem okozhatnak semmilyen sérülést a terráriumi élőlényeknek. Megbízható, jó minőségű termékek, amelyek igen hosszú időn keresztül képesek ellátni a funkciójukat.

Utoljára módosítva: 2024.02.13