Ivartalanított macskáknak

Az ivartalanítás következtében a macskák hormonháztartása némileg megváltozik, kissé lassul az anyagcseréjük, és általában csökken az aktivitási szintjük is, ami idővel az elhízásukhoz vezethet. Ha neked is ivartalanított cicád van, akkor érdemes olyan speciális macskatápokkal etetned, melyek minden téren megfelelnek szervezete megváltozott igényeinek. Ha így teszel, akkor nem fog elhízni a kedvenced, és megelőzheted a túlsúlyból adódó egészségügyi problémákat is.

Az ivartalanított cicák számára készített száraz- és nedvestápok csökkentett zsírtartalommal rendelkeznek, így a hagyományos macskatápokhoz képest alacsonyabb a kalória tartalmuk. Minden egyéb, a macskák számára szükséges tápanyagot (fehérjék, esszenciális zsírsavak, taurin, makro- és mikroelemek, ásványi anyagok, alacsony glikémiás indexű szénhidrátok) optimális mennyiségben és arányban tartalmaznak, így a kedvenced könnyen megőrizheti segítségükkel az ideális testsúlyát. Az ilyen típusú speciális macskatápok számos ízváltozatban és többféle kiszerelésben (alutasakos, aludobozos, konzerves) érhetők el. Teljes értékű eleségek, amelyek révén kellően változatos táplálását biztosíthatsz az ivartalanított cicádnak.

Amennyiben kedvenced hajlamos az allergiákra, ételintoleranciára, akkor olyan tápot érdemes választanod, aminek a komponensei között nincsenek glutén tartalmú gabonafélék, szója, vagy más olyan összetevő, ami allergén reakciót válthat ki nála. Abban az esetben, ha a cicád az ivartalanítását követően inkább a száraztápokat részesíti előnyben (ez időnként előfordul strelizált macskáknál), akkor rendkívül fontos, hogy a nap folyamán bármikor hozzáférhessen friss, tiszta ivóvízhez is.