Fagyasztva szárított macskatápok

A hagyományos száraz macska eleségek mellett manapság már kaphatóak fagyasztva szárított macskatápok és jutalomfalatok is, amelyek gyártási technológiája némileg eltér a klasszikus szárazeleségekétől. A fagyasztva szárítás során a gyártók semmilyen tartósítószert nem alkalmaznak. Az eljárás célja az, hogy a táp alapanyagból a vizet rendkívül alacsony hőmérsékleten (kb. -50 fokon) egy alacsony légnyomású speciális kamrában, vákuum segítségével kivonják, azaz gyakorlatilag ily módon „tartósítsák” azt. Az egy-két napig tartó folyamat során kizárólag csak a víz távozik el az eleségből, így az megőrzi a komponenseinek összes előnyös tulajdonságát.
 
A fagyasztva szárított macskatápok és jutalomfalatok előállításához a gyártók kizárólag prémium minőségű alapanyagokat használnak fel (csirkehús, pulykahús, hal, máj, szarvasmarha, bárány, vadhús stb.) Nincs bennük mesterséges színezék, ízfokozó, adalékanyag és természetesen tartósítószer sem. Ennek köszönhetően nem okoznak egészségügyi problémákat, allergiás reakciókat. Magas az állati eredetű fehérjetartalmuk és a zsírtartalmuk, viszont csak minimális mennyiségben tartalmaznak szénhidrátokat, ezért még a diabéteszben szenvedő cicák számára is tökéletesen megfelelők. Mivel magas a kalóriatartalmuk, ezért ha rendszeresen adsz ilyen típusú jutalomfalatokat is a kedvencednek, akkor a napi eleség adagja kimérésekor ezt a tényt figyelembe kell venned.

Utoljára módosítva: 2024.02.13