Alutálkás macskaeledelek

Az alutálkás nedves macskatápok etetése rendkívül praktikus abban az esetben, ha csak 1-2 cicád van, mivel jellemzően pontosan annyi eleség van bennük, ami egy etetésre elég egy közepes testméretű macska számára, ezért nem szükséges a későbbi (felnyitásuk utáni), hűtőben történő tárolás, mint például a jóval nagyobb kiszerelésű nedvestáp konzervek esetében.

Az alutálkás eleségek a hermetikusan zárt csomagolásuknak köszönhetően rendkívül hosszú ideig megőrzik frissességüket, és nem károsodnak a bennük lévő makro- és mikrotápanyagok sem. Használatuk is kifejezetten kényelmes, mivel nagyon könnyen kinyithatók. Általában valamilyen ízletes szószba vagy aszpikba (zselébe) keverve találhatók meg bennük az ínycsiklandozóan finom húsfalatkák, de kaphatók belőlük húspástétom változatok is. Mivel igen sokféle ízváltozatban szerezhetők be, így kellő változatosságot biztosíthatsz velük cicádnak. Az ilyen típusú nedvestápok többek között az alábbi ízváltozatokban érhetők el:

A legjobb macskatápok egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószereket, színezékeket, vagy más, a cicád egészségére veszélyt jelentő anyagokat, ezért ha módodban áll, akkor mindenféleképpen érdemes ilyen típusúakat választanod. Néhány cica sajnos relatíve kevés vizet vesz magához, ezért számukra folyadékpótlás céljából is ideálisak pl. a szószos alutálkás nedvestápok.

Kezdetben érdemes egyszerre több változatot beszerezned, így könnyen kiderítheted, hogy melyek azok, amelyek tökéletesen megfelelnek kedvenced ízlésének. Ha már tisztában vagy ezzel, akkor viszont anyagilag jobban jársz, ha a multipack kiszerelésű változatokat rendeled meg neki az alutálkás eledelből.

Utoljára módosítva: 2024.02.13