Alutálkás macskaeledelek

Az alutálkás vagy alutasakos nedves macskatápok etetése rendkívül praktikus abban az esetben, ha csak 1-2 cicád van. Mivel általában pont annyi eleség van bennük, ami egy etetésre elég egy közepes testméretű macska számára, ezért nem szükséges a későbbi (felnyitásuk utáni), hűtőben történő tárolásuk, mint például a jóval nagyobb kiszerelésű nedvestáp konzervek esetében.

Az  alutálkás eleségek a hermetikusan zárt csomagolásuknak köszönhetően rendkívül hosszú ideig megőrzik frissességük és nem károsodnak a bennük lévő makro és mikrotápanyagok. A használatuk is kifejezetten kényelmes, mivel nagyon könnyen kinyithatók. Általában valamilyen ízletes szószba, vagy aszpikba (zselében) keverve találhatók meg bennük az ínycsiklandozóan finom húsfalatkák, de kaphatók belőlük húspástétom változatok is. Mivel igen sokféle ízváltozatban szerezhetők be, így kellő változatosságot biztosíthatsz velük cicádnak. Az ilyen típusú nedvestápok többek között az alábbi ízváltozatokban érhetők el:

  • marhahúsos;
  • lazacos;
  • szárnyas húsos;
  • nyúlhúsos;
  • vadhúsos;
  • kacsahúsos;
  • csirkés stb.

A minőségi termékek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószereket, színezékeket, vagy más, a cicád egészségére veszélyt jelentő anyagokat, ezért ha módodban áll, akkor mindenféleképpen érdemes ilyen típusúakat választanod. Néhány cica sajnos relatíve kevés vizet vesz magához, ezért számukra folyadékpótlás céljából is ideálisak pl. a szószos alutálkás nedvestápok.

Kezdetben érdemes egyszerre több változatot beszerezned, így könnyen kiderítheted, hogy melyek azok, amelyek tökéletesen megfelelnek kedvenced ízlésének. Ha már tisztában vagy ezzel, akkor viszont anyagilag jobban jársz, ha a multipack kiszerelésű változatokat rendeled meg neki.