Ételérzékeny kutyáknak

Az ételallergiával - amit az immunrendszer túlműködése vált ki - ellentétben a kutyáknál kialakuló ételérzékenységnek - ami elsősorban emésztési problémákat takar - nem mindig vannak egyértelmű tünetei, ezért könnyű sokáig elsiklani a probléma felett. Az ételérzékenység ugyanis leginkább hányásban és hasmenésben nyilvánul meg, amiről a gazdi adott esetben akár azt hiheti, hogy nem jelent különösebb gondot, hiszen valljuk be, a kutyák gyakran, szinte minden ok nélkül tudnak produkálni ilyen tüneteket. Elég hozzá például az, hogy kedvenced  - meghazudtolva a pár órával azelőtti nassolás tényét - olyan gyorsasággal habzsolja be az ételt, mintha hetek óta nem evett volna semmit. 

Az állandó jelleggel fennálló gyomorproblémák viszont gyanakvásra adhatnak okot, arra utalhatnak, hogy kutyád érzékeny a táp összetevőinek valamelyikére. Ebben az esetben nem tehetsz mást, minthogy átváltasz az ő igényeihez kialakított tápok egyikére, mellyel elkerülhetőek az ételérzékenységgel járó kellemetlen tünetek.

Az Okosgazdi ebben is szolgálatodra áll, hiszen nálunk hatalmas választékban találsz a kutyád különleges igényeihez illeszkedő, teljes értékű nedves-, és száraztápokat is.

Utoljára módosítva: 2024.02.13